Архив новини Община Несебър

НА ФЕХТОВКА В НЕСЕБЪР


Тренировките по фехтовка за деца и ученици ще продължат и през новата учебна година във фехтовален център „Несебър”. Той е създаден през февруари 2011 г. от Фехтовална академия „Васил Етрополски”, която носи името на единствения българин, печелил световна титла и световна купа в този спорт. Веднага след създаването на центъра в морския град, кметът на Община Несебър Николай Димитров бе удостоен с почетния знак на Фехтовалната академия лично от световния шампион и трикратен носител на Световната купа на сабя Васил Етрополски. Благодарение на съдействието и помощта на общината и професионализма на треньорите Диан Зайков - регионален директор на академията и старши треньор, и Гергана Славова, дейността на фехтовалния център привлече деца и ученици от различни възрасти, желаещи да се занимават с този аристократичен спорт. След няколко месеца тренировки, на 1-ви юни т.г. в регионалния център на академията се проведе първият изпит за младите фехтовачи от Бургаска област, на който те получиха свидетелства за успешно завършена програма „Първи стъпки във фехтовалното изкуство”.

През лятната ваканция несебърските деца се включиха в първия Фехтовален лагер на Боровец, на който младите мускетари тренираха и се забавляваха сред уникалната природа на величествената Рила планина. Освен ежедневните усилени тренировки, те преодоляха препятствията на Въжения град, яздиха коне и покориха най-високия връх в България – Мусала. От този месец всички продължават своите занимания във физкултурния салон на СОУ „Любен Каравелов” – Несебър, където два пъти седмично се провеждат тренировките по фехтовка.

Всеки желаещ може да получи подробна информация на тел. 0888/708-654 или от сайта на Фехтовална академия „Васил Етрополски” www.etropolskifencing.com и да стане част от общността на несебърските мускетари.

.
Публикувано 05 Sep 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017