Архив новини Община Несебър

Красавици, претендентки за титлата „Мисис Европейски съюз”, се докоснаха до историята и неповторимата атмосфера на Несебър


Единадесет участнички в конкурса „Мисис Европейски съюз” бяха на гости в Несебър, предвождани от българката Елена Караколева, която вече е печелила титлата, и благодарение на която в страната ни ще се проведе финалът на състезанието тази година. Домакин на срещата, състояла се в археологическия музей, бе заместник-кметът по "Бюджет и финанси" Иван Гургов. От името на градоначалника на Община Несебър г-н Николай Димитров, той поздрави своите гостенки и им поднесе символични подаръци - спомен от красивия черноморски курорт, единственият български град в листата на ЮНЕСКО.

Малко преди разходката из забележителностите на морския град, претендентите за титлата се запознаха с историята и културата на Несебър, като с особен интерес те разгледаха част от експонатите в музея - старинни икони, красиви женски златни накити, както и последните археологически открития, обособени в самостоятелен кът.

Финалът на конкурса „Мисис Европейски съюз” ще е тази вечер в Свети Влас. България ще бъде представена от Диана Колева, която е "Мисис България" за 2010-та година. Според философията на конкурса външната красотата не е единственото качество, което отличава съвременната европейка. В XXI век тя е дама със самочувствие, кариера и семейство, която отстоява европейските ценности и е ангажирана с обществено значими каузи.

.
Публикувано 05 Sep 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017