Архив новини Община Несебър

Мед и поп-рок ще се „леят” в Несебър


В края на август Община Несебър ще бъде домакин на два фестивала, станали традиционни за морския град.
От 27 август до 6 септември в града на ЮНЕСКО ще се проведе юбилейното X издание на Международния фестивал на меда. Традиционно през тези няколко дни Несебър ще се превърне в столица на меда, като посетителите ще имат възможност да си купят чист пчелен продукт по свой вкус от самите производители. Пчелари ще предлагат различни видове мед и изключително ценните за здравето цветен прашец, пчелно млечице и прополис.
Десетият Международен фестивал на меда ще се проведе в старата част на Несебър, пред площад „Месамбрия”, като форумът е под патронажа на кмета на Община Несебър Николай Димитров, който ще даде официален старт на сладкото събитие на 27 август на площад „Месамбрия” от 10.00 часа.
И тазгодишното издание на фестивала предвижда изложение и делова част, в която ще се разглеждат следните теми:
Дата: 27.08.2011 г.
10.30 ч. тема: Ветеринарно-медицински изисквания за опазване на пчелните семейства от болести
Лектори: Драган Чиркович – държавен експерт по пчеларство, Република Сърбия и д-р Иван Панчев – Прима Вет, гр. София
11.30 ч. тема: Въздействие на химичната токсикоза върху пчелите
Лектор: ас. Жеко Радев – Пловдивски политехнически университет
14.00 ч. тема: За силни пчелни семейства
Лектор: д-р Ангел Грънчаров
15.00 ч. тема: Настояще и бъдеще на българското пчеларство и мястото на гражданските организации и държавата в неговото развитие
Лектор: Тодор Найденов – Областен пчеларски съвет, гр. Велико Търново
16.00 ч. ДискусияНаред с медните събития, от 26 до 28 август за петнадесети пореден път ще се проведе Национален поп-рок фестивал. Той се организира от НЧ ”Яна Лъскова - 1905” и също е под патронажа на кмета на Община Несебър Николай Димитров.
Фестивалът е част от културната програма на Община Несебър и има за цел да популяризира новата авторска песен, а чрез универсалния език на музиката да създаде онази неповторима атмосфера на творческа изява на младите хора, която да ги стимулира за активно участие в създаването на специфичен музикален продукт. На 26, 27 и 28 август в прегръдката на античния амфитеатър, отново ще се срещнат младите надежди на българския поп-рок и ще се чуе най-новото от света на поп и рок музиката в България!
Публикувано 25 Aug 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017