Архив новини Община Несебър

ПРИКАЗКА ЗА ПЪТЯ В НЕСЕБЪРМного и разнообразни са проявите в политиката на Община Несебър за обезпечаване на безопасността и сигурността на децата на пътя – особено през лятната ваканция. В тази връзка, в петък по покана на общинска администрация в града ни гостува интерактивен образователен спектакъл на открито. В проявата, която се проведе на сцената на Северния крайбрежен булевард под заглавието „Приказка за пътя”, взеха участие деца и родители.

В тази уникална инициатива за обучение на подрастващи по пътна безопасност, под формата на игри и интерактивни забавления те се потопиха в пътната обстановка, наблюдаваха опасни ситуациии и се учиха да реагират бързо и адекватно в кризисни моменти. Така в една достъпна среда, децата учат правилата за движение, повишават способностите си за правилна реакция чрез практическо обучение и опит.

Спектакълът се превърна в истински празник за малки и големи, като освен умелото съчетание на обучение и забавление, настроението се допълни и с много подаръци. Специални стикери за автомобил с логото на кампанията, оригинални книжки за децата – участници в уличното движение като пешеходци и велосипедисти и устройства за мобилен телефон Bluetooth Headset – за безопасно шофиране.

„Приказка за пътя” е част от социалната кампания за детска пътна безопасност, организирана от Фондация „Приказка за пътя” с подкрепата на Mtel.


.
Публикувано 20 Aug 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017