Архив новини Община Несебър

Концерта от цикъла”Съзиданието и паметта-пътя на града” - II част „Популярна музика”


Галерия снимки „Съзиданието и паметта – пътя на града” Празник на Несебър 2011


И ако Несебър с право се гордее със своето минало, превърнало го в уникален археологичен, архитектурен и природен феномен, пред който не спира поклонението и възторга на изкушените от красотата хора , то настоящето е също толкова оптимистично благодарение на талантливите хора, които непрекъснато се раждат в този благословен с небесната благодат от Богородица град. И ако говорим за съзидание то е благодарение на това, че Общинското ръководство щедро се грижи за даровитите си деца.

Ярко потвърждение на това бе втората част на концерта за Празника на града, когато бъдещите несебърски звезди се докоснаха до някой от най-ярките представители на българската популярна музика , като Стефан Митров, Петя Буюклиева, Нели Рангелова и Мариана Попова , доведени от БГ радио със специалното съдействие но община Несебър.

Срещата на младите ни таланти с утвърдените звезди на една сцена бе не само вълнуващ музикален момент, но и изключителна школа и преживяване.Съвместната изява , допира до таланта на големите , доброжелателно подкрепилите още в първите изяви, самочувствието и куража, който добиваш , виждайки усмивката на звездата , чиято песен пееш , съвместните дуети - наистина те превръщат в изпълнител от друга орбита.Каквато беше и целта - съзиданието е професионализъм и творчество, което се попива от допира с големите.

Затова и тази вечер дуета Симона Митева и Тодор Зафиров, триото Яна Караиванова, Йоана Хаджиева и Алексия Стайкова , Снежана Велева , Божана Иванова, Екатерина Иванова, Мартин Колев , Ренета Керчева, Лорън Марч и Симона Велкова се почувстваха истински звезди и разбраха каква е отговорността да се изправиш на сцената пред хиляди фенове.

Идеята: най-добрите млади таланти да излязат на сцена с най-добрите български изпълнители пред най-голямата публика, която събира Несебър навръх своя празник е
своеобразно потвърждение за силата на съзиданието за успешния път на всеки град. Беше много трогателно, когато доброволци в невръстна възраст раздаваха листовки с призив „Подкрепете Симона Велкова”, която е единствената българска участничка сред 25 полуфиналистки в конкурса на американската компания „Ейвън Войсис”. Тази детска солидарност , както и опита на Симона в сценични изяви пред многобройна публика и с утвърдени изпълнители, надяваме се, че ще й дадат необходимия кураж и самочувствие да стигне финала.

И понеже децата са богатството на един град то с грижата си за тях Несебър го очаква още по-блестящо бъдеще.


.
Публикувано 17 Aug 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017