Архив новини Община Несебър

Обръщение от Николай Димитров, кмет на Несебър


Уважаеми съграждани,
Уважаеми доброволци,
Уважаеми самодейци и млади дарования,

На 15 август всяка година празнуваме и всички ние, жители на Несебър, защото Божията майка е закрилница на града ни. Това е най-хубавият, тържествен и дългоочакван ден в културния ни календар. На 15 август хиляди гости от цял свят, обединени от желанието да се веселят заедно, се събират на малкия живописен полуостров, а празникът на Несебър се утвърди като иновативно, атрактивно културно събитие по Южното ни Черноморие. Благодарение на Вашите плам, желание, талант и много енергия, които влагате самоотвержено и с усмивка Денят на Несебър прерасна и надхвърли границите на един градски празник - той стана наднационално събитие, събитие, което радва и нас, жителите на града, и всички гости от страната и чужбина. Събитие, за което се говори и към колорита, на което се стремят и много други общини.

Дни след празника Aз изказвам огромната си благодарност към доброволците, които вече четири години са неизменна част от физионимията на нашия морски град. Гордост е, че сред младото поколение откриваме хора, готови да бъдат съпричастни към инициативи и прояви, без да търсят материална облага или възнаграждение, водени от емоционалната потребност да подаряват усмивка, надежда, топлина.

От мое име и от името на моите колеги изказвам благодарност към самодейните състави и младите таланти на Несебър, които подготвиха собствени концерти с висока художествена стойност и силно емоционално въздействие и допринесоха в огромната мозайка от събития, празникът да има свое излъчване и уникален чар.

Не на последно място поднасям благодарност и към местната общност за разбирането и поддръжката на празника, за търпението и отношението към всички, които пряко бяха ангажирани към самата програма и организационните дейности. Защото силата и въздействието на едно събитие- без значение от какъв вид, се крие в тези на пръв поглед невидими елементи.

Още веднъж приемете моята благодарност и Ви пожелавам и занапред да запазите добрите си сърца, вдъхновението си, както и разбирането, че с общи усилия се постига и невъзможното, така че заедно да превърнем Несебър в още по-атрактивно място за живеене и още по-близък по стандартите и цивилизационен избор на европейските градове!
.
Публикувано 17 Aug 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017