Архив новини Община Несебър

Кметът на Несебър извърши акта на валидация на пощенски плик по случай 50-годишнината на “Слънчев бряг прес”


Кметът на Община Несебър Николай Димитров извърши акта на валидация на пощенски плик по случай 50-годишнината на несебърския вестник “Слънчев бряг прес”. Събитието се случва за първи път в
дългогодишната история на града.
В големия салон на Пощенската станция в новата част на Несебър се състоя ритуал по валидирането на специално илюстриран пощенски плик, дело на несебърския художник Радослав Ралев. В изпълнение на заповед на министъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията актът на валидацията бе осъществен с полагането на първото клеймо на специално изработения за случая печат. Това стана под въздействието на ръцете на: кмета на Община Несебър Николай Димитров, Лиляна Драгоева-директор на ТП” Български пощи” - Бургас и Мара Момчилова-собственик и управител на фирма “Марам”- издател на вестника.

Церемонията, на която присъстваха служители на ТП “Български пощи”, представители на Министерството на транспорта, нформационните технологии и съобщенията, СП “Българска филателия и нумизматика”, бе открита от отговорния редактор на изданието Максим Момчилов.
Тържеството за валидацията по случай 50-годишнината на несебърския вестник “Слънчев бряг пресс” бе почетено и от общински съветници, представители на бизнеса и граждански сдуружения. Получени бяха поздравителни адреси за събитието от Вежди Рашидов-министър на културата, Сливенския митрополит Иоаникий, ексомбудсмана на републиката Гиньо Ганев,Съюза на българските журналисти.
Най-нетърпеливите използваха възможността веднага да се наредят на опашка пред гишетата в пощата за да се снабдят с пликове с печата на валидацията.С течение на времето стойността на един валидиран плик се покачва от само себе си и конкретно за България е достигала и до 125 лева.
Публикувано 17 Aug 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017