Архив новини Община Несебър

ДЕТСКИ ПРАЗНИК „В СВЕТА НА ПРИКАЗКИТЕ”


Галерия снимки „Съзиданието и паметта – пътя на града” Празник на Несебър 2011


Какво е празникът без приказка? За най-малките празникът е най-истински, когато има приказка. Програмата на община Несебър за Празника на града през тази година отведе децата „В света на приказките”.

Забавленията за най-малките започнаха още на 14-ти август с първата част на детския празник - съвместен проект по изрисуване на стената под Южния парк от децата на Несебър и Дружеството на несебърските художници. В този проект по един уникален начин чрез художественото творчество и вълшебството на приказките към децата се отправи посланието за облагородяване и естетизация на околната среда на нашия град. С много настроение и оригиналност децата превърнаха бетонната стена в пъстра картина, върху която се появиха Мечо Пух, магарето Йори, страшната ламя от „Тримата братя и златната ябълка”, героите от приказката „Дядо и ряпа” и още много приказни герои. Проектът за съвместно изрисуване на стената под Южния парк от децата и художниците на Несебър е част от Програмата на община Несебър „Зелен Несебър” – дългосрочна политика за превръщане на града в зелен град.

В празничния ден – 15-ти август, детският празник в Южния парк продължи с втората част на „В света на приказките”. Децата преживяха много емоции с героите от поучителната българска народна приказка „Болен здрав носи” и се забавляваха до насита с песни и забавни игри в „Смехоранско шоу”. Празничното настроение се допълни с много музика и сладолед. В подготовката и провеждането на детския празник „В света на приказките”, както и в много други дейности на община Несебър, се включиха доброволци от дейност „Образование” – ученици, директори на детски градини и служители на общинска администрация – Людмила Василева – директор на ОДЗ „Калина Малина” - Несебър, Христина Касамаркова – директор на ЦДГ „Усмивка” – с. Гюльовца, Яна Христова – началник отдел „Образование”, Бояна Иванова – главен счетоводител – дейност „Обединени детски заведения”, Таня Тангарджиева – специалист човешки ресурси в отдел „Образование”, Самуил Лечев и Страхил Касамарков – ученици от СОУ „Любен Каравелов” – Несебър.
.
Публикувано 17 Aug 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017