Архив новини Община Несебър

Обръщение от Николай Димитров, кмет на Несебър, по повод 15 август, празник на града


Уважаеми съграждани и гости на града,

На 15 август всяка година Православната църква чества един от най-големите християнски празници - Успение на Пресвета Богородица. Днес празнуваме и всички ние - жители на Несебър, защото Божията майка е закрилница на града ни. Това е най-хубавият, тържествен и дългоочакван ден в културния ни календар. И това не е случайно - в последните години общинска администрация превърна църковния празник в духовен. Така 15 август се утвърди като иновативно, атрактивно културно събитие по Южното ни Черноморие, а на този ден хиляди гости от цял свят, обединени от желанието да се веселят заедно, се събират на малкия живописен полуостров.

„Съзиданието и паметта – пътя на града” – това е тазгодишното послание в деня на Несебър. Всеки един от вас може да почувства духа и атмосферата на празника още от провлака – чрез красивите бели птици на щастието, с които сме обозначили „Духовният път”- най-новият туристически продукт на Община Несебър. Този път ще води туриста по стъпките на вярата в личната му среща със старинния град. Днес градът на ЮНЕСКО ще се превърне и в една голяма културна сцена с множество талантливи участници!

В този празничен ден, пожелавам на всички, носещи името Мария, а с това име в Община Несебър има 650 жени, да бъдат здрави, силни и постоянни и нека Божията майка ги закриля!

Честит празник и на всички жители и гости на Несебър! Пожелавам им да бъдат преди всичко здрави, щастливи и разумни и нека мъдри решения бележат пътя им!


.
Публикувано 15 Aug 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017