Архив новини Община Несебър

Бареков и ТВ 7 – олицетворението на антижурналистиката
Поръчковите политически предавания за Несебър – порочна кампания на олигарси

Водещият на ТВ 7 Николай Бареков премина всякакви граници, норми и етични задръжки на професионален журналист в последното /поредното/ си предаване, посветено целево на Несебър. На 21.07.2011 г. в „Гореща точка” Бареков без никакъв срам откровено се изяви като политическо оръдие в една нечистоплътна и платена кампания за „черен ПР” срещу общинската администрация и лично срещу сегашния кмет на Несебър – Николай Димитров. С действията си, Николай Бареков и медията, която му плаща доказаха категорично, че предишното изявление на Община Несебър от 5.06.2011 г. е изцяло верно. Олигархичният кръг, около медийната групировка – монополист „Пеевски-Кръстева” и банкерът Цветан Василев са се ангажирали тясно с партийната фирма на местния олигарх Чочо Александров, с цел спечелването на властта в Несебър „на всяка цена”, дори с цената на откровени клевети, лъжи, инсинуации и грубо манипулиране на общественото мнение. Заради лъжливите си изявления управителят на Чочовата фирмена партия Атанас Терзиев бе даден под съд и ОСЪДЕН за клевета. Материалният интерес на посочените лица и фирми е прозрачен и известен както на местната общественост, така и на голяма част от българите. В олигархичния сценарий са ангажирани също така уж „обективната и честна” ТВ СКАТ, както и „независимия” бургаски сайт Бургасинфо. Обвързаностите с Чочо Александров са доказуеми и скандални, дискредитиращи тези „медии” като силно зависими от корпоративни интереси. При необходимост, сме готови да предоставим документи и конкретни доказателства за това.

Алармираме цялата българска общественост, обществеността в община Несебър и независимите медии в България за опитите на една финансово-корпоративна група, създала частна партия, да обсеби ресурсите на Несебър, с цел задоволяване на частни бизнес интереси, за сметка на обществените. Опитите да се създаде изкуствен разкол между жителите на Стария Несебър и останалите граждани, е показателен пример за вредното влияние на тези хора, чиито действия са подплатени с огромни пари, медийно и политическо влияние. Жалко е, че заложник на лица, замесени и осъдени за най-неморалното политическо престъпление „купуване на гласове” и на техните кукловоди, става най-известният и най-емблематичен град на България – Несебър.

Апелираме лично Премиерът Бойко Борисов да се запознае с тази порочна политическа спекулация, в която е замесено и неговото име по недопустим начин. Призоваваме г-н Борисов да не се подава на провокации, режисирани от маргинални лица и структури и да не позволява употребата на големия му авторитет за користни цели. Едва ли с осъдени за клевета и купуване на гласове хора, може да се гради устойчив и траен авторитет.Пресцентър Община Несебър


tvsedem
.
Публикувано 22 Jul 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017