Архив новини Община Несебър

Стотици изпълниха амфитеатъра в Несебър за концерта на Недялко Йорданов


Стотиците почитатели на поезията на Недялко Йорданов изпълниха амфитеатъра в древния Несебър снощи, за да присъстват на авторския му рецитал „Не остарявай любов”. На 5 юли, ден след премиерата на колекцията от шлагери „Всички мои песни” в Бургас, Недялко Йорданов, актрисата Ивана Джеджева и композиторът Хайгашод Агасян гостуваха в града на ЮНЕСКО.

В луксозното издание „Всички мои песни” - 6 златни диска с 89 песни, Недялко Йорданов е събрал всичко, което е изпял през последните 45 години и което е белязало живота на поколения българи.

Своята поезия Недялко Йорданов изпя и в Несебър. Авторският рецитал включваше общо 25 песни – по няколко от всеки диск и от всеки период на живота му. Весели и тъжни, любовни и политически – хитовете на поета върнаха публиката години назад и извикаха спомени. Почитателите на барда чуха и най-новите му песни, не изпълнявани досега пред публика. Две от песните му изпя неговата съпруга, актрисата Ивана Джеджева, а с „Не си отивай, мой живот” финал на концерта постави Хагашод Агасян.

От рецитала хората си тръгнаха извисени и спокойни, че духовността все още е жива сред нас. А поетът, чиято душа копнее за среща с приятели, съмишленици и вярна публика, обеща неговият стих да продължи да носи в себе си музика.

.
Публикувано 06 Jul 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017