Архив новини Община Несебър

Поети с китара за дванадесети пореден път ще се докоснат до “Морски струни”


На 1 и 2 юли ще се състои XII-то издание на Националната творческа среща на българските бардове “Морски струни”. В тазгодишния форум на авторите на изпятата поезия, който ще се състои в Равда, ще вземат участие творци от цяла България – всеки по своему интересен, колоритен, нестандартен, мислещ и пеещ, с неповторим стил и собствена гражданска позиция.

В срещите край морския бряг вече гостуваха Иван Динков, Калин Донков, Йорданка Кузманова, Огнян Видев, Недялко Йорданов, Хайгашод Агасян, Стефан Диомов, Тони Димитрова, Асен Масларски и Милица Божинова, Иван Вълев…Очакват се поети и музиканти от София, Бургас, Пловдив, Шумен, Смядово, Несебър, Поморие, Сливен, Айтос…

Ще видим и чуем изпълнители като: Данчо Йорданов, Иван и Живка Ненкови, Красимир Йорданов, Виктор Макаров, Христо Граматиков, Тодор Андонов, Геновева Цандева и Бойчо Иванов, Красимир Недев, Емил Димов…

Програмата на “ Морски струни – 2011” включва: документални видео и аудио записи, творчески дебюти, представяне на новоизлезли книги и албуми, самостоятелни рецитали, “Пока земля еще вертится…” - концерт от песни на руски бардове, конкурс за нова авторска песен с морска тематика “Ти, Аз и Морето…”, концерт на площада пред кметство Равда.

Началото на движението “ Поети с китари” беше поставено в далечната 1986 г. в гр. Харманли по идея на варненския поет и журналист Владо Левков.
Ден (или нощ) преди фестивала българските бардове ще участват и в традиционния празник Джулая (“July Morning”) на плажа на Равда в местността “Боруна”.
.
Публикувано 30 Jun 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017