Архив новини Община Несебър

Децата от дома в Кошарица участваха на международен фестивал в Швейцария


Група деца от ДДУИ „Свети Стилиян Пафлагонийски” - Кошарица взе участие на Фестивал „Макен-лос”– Швейцария в последните дни на юни. Фестът се проведе под егидата на „Сророоптимист интернационал клуб”- гр.Шафхаузен, един от основните спонсори на социалното заведение, разположено на територията на Община Несебър. Освен децата от дома в Кошарица, на международния форум се представиха танцови и певчески групи от различни държави като Русия, Германия, Украйна, Словакия, Полша, Сърбия.
Музикално-инструменталната група „Белите Делфини”, съставена от възпитаници на Дома с ръководител Господин Митев, директора на институцията, се представи с три изпълнения, които пожънаха невероятен успех. Групата за модерни танци към социалното заведение - „Вихрени ритми”, с ръководител Ася Райкова, предизвика бурни и продължителни овации сред публиката.

До град Фрайбург, където се проведе фестивала, децата пътуваха със самолет, билетите за който бяха осигурени с любезното съдействие на г-н Николай Димитров, кмет на Община Несебър и „Елит тур”- спонсор на дома.

Във Фрайбург децата събраха нови впечатления, посещавайки забележителностите на града. Една от тях бе въжено влакче, построено през 1927 г., свързващо новата със старата част на града, на което те имаха възможност да се качат. Друга атракция, която предизвика усмивки у възпитаниците на дома бе посещението на фабрика за кашкавал, където децата опитаха специално приготвеното за тях „фон-дю”.
За приятните мигове във Швейцария ръководството и възпитаниците на дома са благодарни на Жизел Марти, която всъщност ги е поканила да участват в международното събитие.

Публикувано 27 Jun 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017