Архив новини Община Несебър

Две несебърски момичета се борят със 100 певици в международен конкурс


Две несебърски момичета с певчески талант се борят със 100 конкурентки от цял свят в конкурс на световноизвестна козметична компания. Едната е 21-годишната Симона Велкова, а другата надежда на града ни е Екатерина Иванова на 23 г.
И двете вече са достигнали до 2-и кръг, но за да продължат нататък им трябват гласовете на техните съграждани и на приятелите на Несебър. Конкурсът, в който те участват е на американската компания „Ейвън”. Козметичният гигант търси таланти за участие в уникален проект за вокално изпълнение на музика, състоящ се само от жени. Целта е да се открият подходящите дами, които да участват в един или няколко звукозаписни проекта и евентуално да участват като изпълнители индивидуално или като част от ансамбъл в различни събития, спонсорирани от компанията.
Симона неведнъж е трогвала с вдъхновените си изпълнения ценителите на певческото изкуство и любителите на хитове, утвърдили се с годините. Тя излезе отново пред публиката на Несебър тази седмица и показа защо си заслужава да се подкрепи нейния талант. Другото дарование - Екатерина Иванова, не успя лично да вземе участие в концерта на амфитеатъра и в нейна подкрепа пя сестра й Божана. На сцената на амфитеатъра излезе и първият вокален педагог на Катя - нейната майка Живка Митова. На фона на песен на Екатерина, публиката научи откога пее талантливото момиче и за какво мечтае. Пъстрият концерт в подкрепа на двете несебърски момичета включваше вокални и танцови изпълнения, както и призивите да се гласува за Симона и Катя както на Ели Кирилова, директор на дирекция „Култура, образование и международно сътрудничество”, на Тодорка Желязкова, директор на СОУ „Любен Каравелов”, на бащата на Симона – Александър Велков и т.н.
Симона се е впуснала в музикалното предизвикателство на американската компания, защото „това е уникален шанс за професионално развитие, за сигурни музикални успехи, много натрупан опит и емоции”. Тя е преминала първото сито от над 6000 видеоклипа от цял свят и стига до втори кръг на конкурса, като се състезава с още 99 участнички. Симона участва в конкурса на козметичната компания с песента „Holding Out For A Hero” на Бони Тейлър, като изпълнението й можете да видите тук:
http://www.avonvoices.com/bg/watch/6b94d46b67289de398b935955bcbb838

Катя е научила за конкурса от приятели. Един ден просто прави видеозаписа и го изпраща. Истински цени изпълнителите, които сами пишат музиката си. Затова и двете песни, с които участва в конкурса са близо до нейния вкус – свежи и млади. Катя е една от стоте, избрани сред 6000 желаещи да участват в уникалното състезание. Пее от малка. Носителка е на много национални призове от конкурси за изпълнители на забавна песен. Една от последните й награди е продуциране на песен от БНР. Била е солистка на несебърската ВИГ “Айсберг”, а сега пее с друга група в София, където тази година завършва графичен дизайн в НБУ. Можете да видите нейния клип на следния адрес:
http://www.avonvoices.com/bg/watch/fddcbcd2ed2a7abf99ad512eaec25915

Всеки, който иска да подкрепи дарованията на Несебър със своя вот, трябва да спази следните лесни стъпки: (1.) Регистрирайте се в сайта. След като попълните информацията, която се изисква там, от avonvoices ще ви изпратят на електронния е-мейл линк, с който да (2.) активирате профила си в сайта. След като профилът е регистриран, можете да се гласувате за Симона Велкова и песента на Бони Тейлър „Holding Out For A Hero” или Екатерина Иванова и парчета Ain’t No Sunshine. Всеки, който подкрепи едно от двете момичета на този етап, може да (3.) гласувате за своята фаворитка с 18 гласа, което е максимума. (4.) Също може да добавите клипчето в „любими“, както и в социалните мрежи, което увеличава шанса на Симона и на Екатерина за полуфинала. Гласуването е еднократно, а времето е ограничено – до 20 юни!
Има няколко особености на гласуването, като една от тях е, че то става по райони. Екатерина и Симона са в ареала Централна/Източна Европа и са в групата на Албания Черна гора, Сърбия и Македония. Максималният общ брой на избраните кандидати, които ще преминат в следващата фаза е двадесет и пет.
Изборът на кандидати, които да преминат в следващите фази, зависи от общия брой на получените участия и уменията на кандидатите, така както са определени от съдиите съобразно условията.
Независимо от финала на конкурса, в който участва Симона, тя смята да продължи да се занимава с музика. Есента тя ще замине за Великобритания, където ще изучава “Music Performance”, специалност, която я няма у нас. След завършване й Симона може да избира дали да продъжи да пее в различни музикални жанрове, да бъде музикален педагог, озвучител или дори композитор.
Екатерина мечтае да осъществи своя авторска музика – точно такава, каквато тя иска. А ако това й носи доходи, без да прави компромиси с музикалните си предпочитания, какво по-хубаво!
Катя и Симона благодарят на всички свои съграждани и приятели, които ги подкрепят!.
Публикувано 17 Jun 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017