Архив новини Община Несебър

Утре започва XII издание на фестивала ”Слънце, радост, красота”
Несебър се превръща в царство на детското творчество
4000 деца от 11 страни са заявили участие в международния форумНесебър ще се превърне отново в царство на детското творчество, красотата и радостта. За 12-и път градът на ЮНЕСКО ще се изпълни с весел смях, колоритни костюми и талантливи участнци за поредното издание на Международния детски фестивал ”Слънце, радост, красота”, което стартира утре. Форумът се провежда под патронажа на Кмета на Община Несебър Николай Димитров. Близо 4000 деца от България, Беларус, Латвия, Молдова, Полша, Русия, Румъния, Украйна, Германия, Македония и Казахстан са заявили участие.

Фестивалът ще бъде открит утре, 15 юни, от 20.30 часа с дефиле на участниците от двора на СОУ „Любен Каравелов” до Стария град.
На шест сцени участниците ще покажат уменията си в танцовото, певческото, инструменталното и изобразителното изкуство. Конкурсната програма ще се състои на 16, 17 и 18 юни в старата част на града, а фестивалните концерти ще са в Слънчев бряг.
Кметът на Несебър Николай Димитров ще се срещне с ръководителите на участниците във фестивала на 16 юни от 10 часа в Конферентния център в Стария град.

По време на фестивалните дни градът на ЮНЕСКО ще бъде обект на творческо вдъхновение за всички участници в раздел „Изобразително изкуство”. Рисунки от фонда на ”Слънце, радост, красота”, ще бъдат изложени в Конферентния център, а творбите от тазгодишния пленер ще бъдат показани в Старата Митрополия на 19 юни.

Фестивалът за пети път е включен в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерството на образованието, младежта и науката и Министерството на културата с 18 едногодишни стипендии за индивидуални изпълнители в следните категории:

- пиано – II и III възрастови групи – I , II и III място,
- народна песен – II и III възрастови групи – I , II и III място,
- забавна и естрадна песен – II и III възрастови групи – I , II и III място.

В последния фестивален ден ще бъдат обявени наградите по номинации в различните категории и възрастови групи и ще се проведат гала-концерти от 14.00 ч., 17.00 ч. и 20.00 ч.
fest-beggining


.
Публикувано 14 Jun 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017