Архив новини Община Несебър

Спорт срещу тютюнопушенето - 4 отбора премериха сили във футболен турнир в Равда


Кметът на Несебър раздаде купи на победителите

"Спорт срещу тютюнопушене" - под това мото премина футболният турнир, организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при община Несебър и ученици от ОУ „ Св.св. Кирил и Методий” в с.Радва през съботния ден. Проявата бе посветена на 31 май – Световния ден за борба с тютюнопушенето. Четири отбора, съставени от петите и шестите класове на основните училища от гр.Св. Влас, с. Гюльовца, с. Оризаре и с.Равда, се срещнаха, за да премерят сили във футболния турнир. Малко преди началото кметът на Несебър Николай Димитров поздрави участниците. В приветствието си той изтъкна вредата от тютюнопушенето за здравето на човека и подчерта, че спортът калява тялото и духа и създава предпоставки за положително настроение. На финал пожела успех на отборите в спортсменската надпревара. На присъстващите бе представена и презентация, която даде ясна информация за проблемите, които могат да причинят цигарите. Подплатен с интересни факти мултимедийният „разказ” привлече вниманието на учениците и убедително напомни, че цигарите пристрастяват, а човек трудно се отказва от страстите си. Днес вече е модерно да отказваш цигарите или да си бивш пушач, отколкото да пушиш.

Веднага след това започна футболният турнир, като на финала на проявата, кметът на Община Несебър награди победителите. Отборът от училището в Свети Влас се класира на трето място, второто заслужено си извоюва тимът от Гюльовца, а домакините от Равда с играта си дозакаха, че заслужават да са първи. Сред играчите особено впечатление направиха Константин Игнатов - голмайстор на турнира, и Георги Анастасов - вратар, допуснал най-малко голове във вратата си, и двамата от училището в Равда. Милко Иванов Милков от училището в Гюльовца също бе отличен - той получи лична награда за най-добро представяне на терена.

На събитието присъстваха Красимира Тодорова, директор на Дирекция „Здравеопазване, социални дейности и канцелария”, кметът на Равда Андон Бакалов, общинският съветник Костадин Нищелков, Яна Христова началник отдел ,,Образование”.

sport-tiutuin
.
Публикувано 30 May 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017