Архив новини Община Несебър

Международен футболен турнир на етносите в Несебър


150 деца на възраст от 14 до 16 години ще се включат в международния футболен турнир под надслов «Искам да бъда» в град Несебър. Спортната проява се организира от Министерството на физическото възпитание и спорта, БФС и община Несебър. Проектът „Искам да бъда” се провежда тази година в рамките на Националната кампания „Аз обичам спорта” на МФВС и е част от инициативите на „Десетилетието на ромското включване 2005 – 2015 г.”

До финала в Несебър достигнаха отборите на Ямбол, Карнобат, Равда, Нефтохимик, Несебър и сборен отбор на етносите от Унгария.

Турнирът стартира в началото на март с участието на 14 отбора с над 340 млади футболни таланти. Състезанието се провежда по правилника на Българския футболен съюз, като се взимат предвид точки за отборно и индивидуално спортсменство, т.е поощряват се отборите, чиито футболисти и треньори практикуват чиста игра без нарушения и без пререкания със съдиите.

Целта на проекта е да насърчава честната игра и да подпомага възпитанието в толерантност и социална интеграция на малцинствата. Спортното събитие ще се проведе под патронажа на Н. Пр. Юдит Ланг – извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария в България.

„За нас е голяма чест да бъдем домакини на международен детски турнир. Ще предоставим на малките футболисти най-добрите условия за спорт и за почивка като награда за честната им игра през цялата година. Тези момчета трябва да послужат като пример за всичките си.” – коментира кметът на община Несебър Николай Димитров. Според неговите прогнози в близко време Несебър ще се превърне в предпочитано място за провеждане на футболни турнири от много висок ранг след построяването на бъдещата общинска спортна база.

Официалното откриване на турнира „Искам да бъда” ще бъде на 31 май /вторник/ от 12,30 ч. на стадиона в Несебър. Финалната среща ще се играе на 1 юни от 11, 00 ч., след което призьорите ще бъдат наградени.

За всичките 6 отбора МФВС и партньорите по проекта са осигурили пълна спортна екипировка, както и тридневен престой в КК „Слънчев бряг”.


.
Публикувано 29 May 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017