Архив новини Община Несебър

В Обзор честваха 120-годишнината на училището си


Обзорската общественост се стече в читалището навръх 24 май за честването на 120-годишнината на основното училище “Св. св. Кирил и Методий”. Преди това колона от ученици и учители начело с мажоретки от Карнобат и духова музика от Дългопол обиколиха главните улици на града в тържествено шествие по случай Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

На тържеството в читалищния салон кметът на Община Несебър Николай Димитров лично приветства юбилярите, след което връчи наградите на изявени деятели на просветата и културата,а същото така и на отличните ученици. За дългогодишна дейност в сферата на образованието с грамоти и парични награди бяха отличени: Графена Ангелова и Станка Мишкарова,а за високи резултати в учебно-възпитателния процес,същите отличия получиха учителките: Добринка Тожарова и Светла Москова от ОУ“Св.св.Кирил и Методий”, Катя Янева, Латинка Илиева, Гергана Попова от ОДЗ “Обзорче” и Керка Матева-художествен ръководител на фолклорни и певчески групи към читалище “Изгрев”.

За отличен успех и постижения в извънучилищни дейности бяха отличени: първокласникът Кристиян Ангелов, 7-класниците Симона Стоянова, Моника Желязкова и Ангел Янев,а също така и 8-класниците Димитър Арабаджиев и Красимира Добрева.


obzor-uchilishte
.
Публикувано 26 May 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017