Архив новини Община Несебър

НЕСЕБЪР КАНИ НАЦИОНАЛИТЕ ПО ФУТБОЛ В БЪДЕЩАТА СИ СПОРТНА БАЗА
Бъдещата спортна база в Несебър ще може да приема националния отбор по футбол за подготвителни лагери преди контролни и официални мачове.
Всички юношески формации и представителният отбор ще получат най-добри условия за подготовка преди своите срещи – прогнозира кметът на община Несебър Николай Димитров.
Той отправи авансово поканата за гостоприемство по повод на обявената от президента на БФС Борислав Михайлов възможност националният отбор да играе от 2012 год. официалните си срещи на стадион „Лазур” в Бургас заради липсата на лицензирано съоръжение в София.
Дотогова амбициите на община Несебър са да бъде реализиран успешно проекта за изграждане на многофункционален спортен комплекс на територията на съществуващия стадион „Несебър”.

Идеята на архитектурния екип е да бъдат построени допълнителни терени с естествени и изкуствени настилки, модерни зони за възстановяване и почивка на отборите, а една от най-съществената част от проекта включва обновяване и реконструкция на съществуващите терени в съставните селища на общината и създаването на академия за обучение на талантливи деца и юноши футболисти от региона и цялата страна.
Бъдещата база ще бъде използвана и за провеждането на семинари, конференции и заседания на различни регионални и международни спортни организации.

В края на 2010 год. амбициозната спортна стратегия на община Несебър привлече вниманието на генералния директор на „Спортната национална агенция” в Москва Александър Галактионов и управителя на компанията Виктор Архипов, които поискаха официална среща с кмета Николай Димитров и заявиха готовността си да инвестират свои капитали в изграждането на модерната футболна база..
Публикувано 13 Feb 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017