Архив новини Община Несебър

ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ В ПОДКРЕПА ЗА НЕСЕБЪР

Несебър е сред първите в класацията за 10 чудеса на България, организирана от вестник „Стандарт”. За да заеме градът една от началните позиции в тази престижна класация, кметът на Несебър Николай Димитров се срещна няколко пъти с ученици от СОУ „Любен Каравелов” - Несебър и ПГ „Иван Вазов”, Сл. бряг, за да ги призове да гласуват за това чудо на страната ни. След подетата от градоначалника инициатива, в града на ЮНЕСКО, вече има на лица и гражданско сдружение.
Гражданите, подкрепили идеята, започнаха да работят за своя град и показаха, че са готови да отделят от свободното си време за каузата Несебър да победи в тази културна надпревара. По всичко личи, че хората в града могат да се обединят и да продължат подетата от общината инициатива, като сформираха инициативен комитет, в който участват:
Тодорка Желязкова – Директор на СОУ “Л. Каравелов”
Мима Петрова – Директор на ОДК
Данислав Кехайов – Директор на ООШИ
Диана Кондова – служител в Общината
Лазар Кондов – адвокат
Галка Андонова – музеен работник
Миглена Щерионова – Председател на читалищното настоятелство
Галя Стратиева – общестевинк
Панайот Катрафилов – преподавател по музика
Таня Кехайова – преподавател по Български език и литература
Панайот Симеонов – помощник - директор в СОУ “Л. Каравелов”
Сред членовете на инициативния комитет са семейство Кондови. Диана Кондова е дългогодишен началник на отдел „Туризъм и туристическа реклама” в община Несебър и тя знае какво е да се работи за името на един град, за неговия имидж и как да се привличат туристи в района. Като цяло, всички членове в инициативния комитет са обществени личности, хора с богата култура, хора, които знаят как да обединят всички останали в дадена кауза, хора, според които само с обединение се постига успех.
След като поеха „щафетата” от община Несебър, членовете от инициативния комитет вече са организирали мероприятие, което да обедини жителите на града на ЮНЕСКО и да събере още гласове за него. На 12 февруари /събота/, в 12 часа на площад „Месамбрия” децата на Несебър ще заявят: „Аз обичам своя роден град” и ще призоват всички, които милеят за това българско богатство, да дадат своя вот и да го подкрепят в надпреварата. Това ще стане на открито с преносими компютри, като за целта Общината е осигурила пълно интернет покритие / wireless / в Стария град. Децата на Несебър пък, ще пеят, ще танцуват и ще покажат всички свои умения, за да докажат, че древният град е и град на бъдещето.
Публикувано 11 Feb 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017