Архив новини Община Несебър

ОТ УТРЕ СТАРТИРА ПРЕБРОЯВАНЕ 2011
От утре стартира 17-то поред Преброяване на населението в България. Данните от проведените преброявания ще датат възможност да се проследят в рамките на един повече от стогодишен период как са се променяли броят и характеристиките на населението в България по пол, възраст, местоживеене, вероизповедание, образование. Преброяването е част от историята ни и изисква, както никое друго статистическо изследване, участието и сътрудничеството на всички граждани на България. То се отнася до всеки и данните за всеки от нас са важни за преброяването. Въпросите от преброителната карта са за Вас и членовете на Вашето домакинство – възраст, образование, трудова дейност, семейно положение, местоживеене, Вашите жилищни условия, но не за собствеността Ви, Вашите доходи или данъците, които плащате.

Преброяването установява броя на хората към 00.00 часа на 1 февруари 2011 г. Сведенията, които попълвате за себе си и своето домакинство, се отнасят към този момент (Вашата възраст, работа, брой деца и т.н.). Чрез него ще се разбере за всеки град и село: колко е обичайно (постоянно) живеещото население; колко са временно присъстващите лица, които живеят там за период по-малък от една година; колко са временно отсъстващите лица поради командировка, обучение, гостуване за период по-малък от една година.
Самата преброителна карта може да се види предварително на сайта на НСИ- http//www.nsi.bg

Има два начина, по които можете да се преброите:
- По интернет – чрез Информационна система „Преброяване 2011” от 0.00 ч. на 1 февруари до 24.00 ч. на 9 февруари 2011 година на адрес: http//www.nsi.bg/census2011

-По традиционния начин - чрез посещение на преброител за периода от 8.00 ч. на 10 февруари 2011 г. до 20.00 ч. на 28 февруари 2011 г.

Информацията, събрана с преброителната карта, ще бъде използвана само за статистически цели. Тайната на Вашите отговори е гарантирана. Всички преброители и контрольори са подписали клетвена декларация за опазване на статистическата тайна. НСИ е администратор на лични данни и е вписан в регистъра на администраторите на лични данни. Информационната система „Преброяване 2011” е защитена с цифров сертификат за сигурност.

КАК ДА СЕ ПРЕБРОИМ ПО ИНТЕРНЕТ:
В удобно за Вас време от 00.00 ч. на 1 февруари до 24.00 ч. на 9 февруари 2011 г. можете да се преброите по интернет чрез няколко лесни стъпки:
Първо. Влезте на адрес: http://www.nsi.bg. Вдясно на екрана ще видите логото на “Преброяване 2011”. Там е входът към електронното преброяване.
Второ. Регистрирайте се с ЕГН и валиден е-mail адрес.
Трето. Попълнете преброителната карта, като въведете коректна информация за себе си, своето домакинство и за жилищните Ви условия.
Четвърто. След успешно попълване на преброителната карта ще получите уникален код на своя е-mail.
Пето. Запишете си този код и го предайте на преброителя, който ще посети дома Ви след 10-и февруари.

Предимства на електронното преброяване:
Имате възможност да прекъснете и да продължите на следващия ден. Пестите от личното си време. Само ще предадете своя код на преброителя, който ще позвъни на Вашата врата и външен човек няма да влиза в жилището Ви. Ще спестим хартия и ще спасим живота на много дървета. Ще улесним и ускорим въвеждането на данните от преброяването. С една регистрация можете да преброите само едно жилище и лицата, които живеят в него. Ако искате да преброите и друго жилище и лицата, които живеят в него (например на родителите си), трябва да направите нова регистрация с личните данни на едно от лицата, които ще преброите.
За повече информация и консултации по всички въпроси, свързани с преброяването, се обадете на Подпомагащия център на Националния статистически институт от 8.00 до 20.00 часа, включително в почивните и празничните дни:
На единен телефонен номер за цялата страна
0700 16 310
* на цената на един градски разговор за абонати на Виваком;
* на цената за стандартната услуга за съответния мобилен оператор.
– за абонати на МTел 0882 606 606
– за абонати на Глобул 0898 148 206
– за абонати на Виваком 0879 888 096
или задайте своя въпрос на e-mail адрес: support@nsi.bg

КЛАСИЧЕСКО ПРЕБРОЯВАНЕ
От 8.00ч. на 10 февруари започва класическото преброяване чрез хартиена преброителна карта и завършва на 28 февруари 2011 г. в 20.00 часа. Преброителите ще се легитимират със служебна карта със снимка и уникален номер и в този период ще посещават Вашите домове от 8.00 до 20.00 ч., включително в събота и неделя. Самоличността им можете да проверите в Общинските преброителни комисии или чрез обаждане на единния телефонен номер за цялата страна:
0700 16 310

Съгласно Закона за статистиката участието в преброяването е задължително.
При отказ или нежелание на лицата в жилището да бъдат преброени, преброителят е длъжен да ги предупреди за произтичащите от Закона за преброяването санкции - парична глоба от 120 лева.
Публикувано 31 Jan 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017