Архив новини Община Несебър

Детска млечна кухня отвори врати на Бабин ден

Точно в деня на родилната помощ и акушерството – Бабинден, в село Гюльовца бе открит филиал на Детска млечна кухня. Новата придобивка е поредното доказателство, че община Несебър се стреми да развива добра социална политика, като подобри условията, в които раснат най-малките й жители. Детската млечна кухня, която се намира на ул. „Янко Андонов”N 51 „а”, ще бъде улеснение на всички семейства с малки деца в населеното място.
Малко преди официалното откриване кметът на Несебър Николай Димитров поздрави всички по случай празника на родилната помощ, честити новата придобивка и информира обществеността, че такъв филиал ще бъде открит скоро и в с. Оризаре. След това той, заедно със зам.-кмета по "Здравеопазване и социални дейности" Красимира Тодорова и кмета на селото Михни Колев, тържествено прерязаха лентата, с което откриха Детската млечна кухня. Финал на събитието постави букет от избрани песни и танци, изпълнени от възпитаниците на местната детска градина ЦДГ "Усмивка" и самодейци от дамски фолклорен състав при читалище „Светлина” в селото.
Малко по-рано същия ден кметът Николай Димитров, зам.-кметове Лазар Япаджиев, Красимира Тодорова и Янаки Стоянов и представители от администрацията посрещнаха жените от Тракийското дружество в Несебър. По случай Бабинден гостите почерпиха за здраве и берекет всички служители с вкусни пити и шарена сол. И тази година по традиция „бабите” от дружеството, облечени в народни носии, под звуците на гайда, посетиха сградата на община Несебър, където извършиха ритуал по израждане на бебе. Според обичая, който подържи в ръцете си новороденото, скоро в неговия дом ще се роди дете.
Публикувано 24 Jan 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017