Архив новини Община Несебър

Предпразничен концерт, дегустация и размяна на рецепти за традиционна коледна трапеза в Несебър


Само ден преди Бъдни вечер площадът пред пощата се превърна в място за дегустация и размяна на рецепти на различни кулинарни изкушения, които къщовници от Несебър бяха приготвили и донесли. Кекс с круши, различни видове баници и пататник бяха сред подредените на дълга маса апетитни гасторномически предизвикателства.След дегустацията на сцената започна последният празничен концерт, носещ коледния дух и атмосфера, с участието на таланти от Несебър, трио "Тенорите" и фолколна формация "Българка".

В началото на проявата Ели Кирилова, зам.-кмет по "Култура, образование и международно сътрудничество" благодари на всички домакини, донесли постни и не постни ястия, за да участват в инициативата "Къщовница". "Идеята ни е да издадем в бъдеще книга с тези кулинарни творения, която ще е с името "Тайнствените рецепти на древна Месембрия". Печатното издание всъщност е част от програмата на общината "Несебър - любим в четири сезона".", сподели зам.-кметът и пожела на всички щастливи празници.
Изненадата на вечерта бе неочакваната поява на дядо Коледа. Любимецът на децата пристигна не с какво да е, а с пожарен автомобил, който сам управляваше, и с помощта на мегафон произнесе своите благопожелания. За радост на най-малките жители на Несебър дядо Коледа разпръсна множество малки лакомства. Кръшно българско хоро, на което се хванаха всички, сложи финалния акорд на празничната проява.

.
Публикувана на 24 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017