Архив новини Община Несебър

Малки и големи изпълнители радваха публиката в три празнични концерта
Дегустация и размяна на рецепти за традиционна коледна трапеза днес


Малките възпитаници на детска градина „Калина Малина”, Иван и Живка Ненкови, Божана Ненкова и вокална група „Сюрприз”, както и читалищните състави от общината поднесоха вчера три празнични концерта и заредиха с усмивки, коледно настроение и дух своите съграждани и гости на Несебър.

Първи на сцената до пощата се качиха децата от група „Мечо Пух”, след това „морячетата” от едноименната група, възпитаниците от „Златна рибка”, а след тях малчуганите от група „Звездичка”. И тъй като не могат все още да пишат, всички те пяха песнички и рецитираха стихчета, с които отправиха своите пожелания за щастлива Коледа и благодатна 2011 година към своите родители и съграждани. След участието на най-малките жители на Несебър, празничната програма продължи с изпълненията на децата от вокална група „Сюрприз” към читалище „Яна Лъскова”, които представиха няколко популярни коледни песни, а Божана Ненкова зарадва присъстващите, като изпълни с много чувство „All I want for Christmas is you” на Марая Кери. Множество популярни български парчета бе коледния поздрав на Иван и Живка Ненкови, като на някои от песните като „За кой ли път”, „Миг от приказка” , Ах, морето...” припяваше и публиката. Финал на двучасовото веселие на сцената сложи право българско хоро.
Веднага след това обаче започна празничният концерт на читалищните състави. Публиката радваха група за стари градски песни „Блян”, гръцки хор „Месамбрия”, фолклорни формации „Македонка” и „Българка”, изпълненията на възпитаници на Димитър Петров, ръководител на школа по китара към читалище „Яна Лъскова”, и ВИК „Стари муцуни” със солистки Ренета Керчева, Стефка Ганева и Нели Василева. Англичанката Лорън Марч, станала популярна с участието си в „Мюзик Айдъл”, също взе участие в празничния концерт и поздрави присъстващите с „Всичко, което искам за Коледа” и „Руска рулетка”. Втората хитова песен, което е на поп иконата Риана, всъщност е и парчето, с което момичето спечели най-голямата награда – Гранд При на тазгодишното издание на несебърския Поп-рок фест, който традиционно се провежда в края на август. На финала на културната проява зам-кметът Ели Кирилова поздрави всички участници за силното представяне и пожела на всички присъстващи весели празнични дни!

Хубавите емоции продължават и днес, само ден преди Бъдни вечер.
Днес в 16.30 часа
предстои дегустация и размяна на рецепти за традиционна коледна трапеза. Идеята на проявата е да се надникне в старите пожълтелите тефтери със строго пазени и прилежно събирани с години кулинарни тайни на едни от най-добрите и образцови домакини в Несебър. На място могат да се споделят наистина вкусни, полезни и стари рецепти, които могат да бъдат добавени в менютата на ресторантите. С научените на срещата автентични гозби всеки може да блесне в кухнята и да изненада близки и приятели. Целта на събитието, на което община Несебър е организатор, е да се развие потенциалът, който притежава нашия град. Веднага след кулинарната проява, следва празничен концерт, от който всички ще имат възможност да си вземат „щипка” добро настроение.Публикувана на 23 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017