Архив новини Община Несебър

Коледно настроение в Несебър:
Куклен театър, работница за играчки, концерт на ОДК и благотворителен базарДетско коледно утро с куклен театър и работилница за играчки бяха забавленията за деца и родители, които община Несебър организира в неделния ден в конферентен център „Несебър”. Собственоръчно направени коледни картички, коледни играчки и коледни подаръци бяха основните предмети, които грабнаха вниманието на малчуганите и предизвикаха творческите им умения и въображението им в продължение на няколко часа. Почти паралелно с работилницата за играчки, която бе под надслов „Направете за любимите си хора”, двама кукловоди и техните кукли учеха малките зрители „Как оживяват приказките”. Най-актуалната тема за децата в тези дни бе застъпена в представлението на Държавен куклен театър – Бургас, „Писмо до Дядо Коледа”. Докато децата се забавляваха, в друга зала родителите имаха възможност да видят някои от рекламните филми за Несебър като „15 Aвгуст” и „Никулден в Несебър”. Оказа се, че интерес към събитията и дейно участие в тях взех и много руснаци, които заедно с децата си се потопиха в предколедната атмосфера на Несебър.

Събитията в неделния ден с празничен привкус продължиха по-късно със спектакъла на Общински детски комплекс, Несебър „Под елхата”, който препълниха залата в читалище „Яна Лъскова”. Вчера ролите се размениха - децата поднесоха своите подаръци на родителите. С много обич, трепет и вълнение малките артисти чрез песни и танци изразиха своите чувства към най- близките си хора – майки, татковци, роднини. Родителите също се вълнуваха и с изненада отваряха своите подаръци, четяха топлите думи и пожелания от своите деца.
Приятен акцент в програмата бе и представеният от дискусионния клуб с ръководител Георги Георгиев коледарски обичай. Автентичните носии на децата от Гюльовца, песните и танците на девойките в очакване на празника, пристигането на коледарите, песните и наричанията им, потопиха всички във вълшебната атмосфера на Бъдни вечер. Освен това всеки от залата получи малка изненада от децата от клуб компютър – картичка с пожелания.
В духа на Коледа децата също получиха подаръци от своите ръководители и от Община Несебър.

Малко по-рано през изминалата седмица община Несебър организира КОЛЕДЕН ЕКО БАЗАР с предмети, които са изработени от учениците от СОУ „Л. Каравелов”, Несебър, и ОУ „Васил Левски”, Тънково, както и картички, изработени от младежката организация на БЧК в СОУ „Л. Каравелов”. Проявата се състоя във фоайето на СОУ „Л. Каравелов”, а събраните средства – 1907,77 лв., ще се използват за благотворителност – за подпомагане лечението на Евгени Банов и Станислава Василева, и за приюта на отец Иван в Нови хан. В навечерието на Коледа благотворителен базар ще организират и учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – гр. Св. Влас.

Още едно привличащо интереса събитие се състоя в почивния ден. Става дума за ревюто на несебърската дизайнерка Мария Богданова, с което бе представена най-новата й колекция ''Есен/зима 2010-2011 г''. В тихата, спокойна и студена вечер, момчета и момичета представиха с флирт и сексапил оригиналните модели, давайки ни топлина и красота в предпразничните дни.
Шоуто предизвика бурни емоции, когато в края на ревюто публиката беше изненадана от необичайното участие на дизайнерката като модел, която представи първия тоалет от колекцията, скрита зад домино..
Публикувана на 19 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017