Архив новини Община Несебър

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН ЕКО БАЗАР В НЕСЕБЪР


Ученици от СОУ „Любен Каравелов” гр. Несебър и ОУ „Васил Левски” с. Тънково изработиха различни предмети от природни материали, които изложиха на благотворителния Коледен Еко базар в Несебър, днес. Освен учениците в благотворителната инициатива се включиха и техните родители, които донесоха вкусни, домашно приготвени, сладкиши, торти, баници и прочие. Групата от възпитаници на несебърското СОУ, към Български червен кръст, изложеха на базара изработените от тях коледни картички и също се включиха в събирането на приходи с благотворителна цел. И така, фоайето на училището се превърна в един пъстър Коледен панаир, на който всеки беше отишъл с надеждата да помогне и в същото време имаше възможност да се сдобие само с природно чисти продукти, направени с много желание и любов.

Всички ученици, които се включиха в благотворителния базар, взеха единодушно решение, приходите да бъдат дарени в помощ на две деца от Несебър – Евгени Банов и Станислава Василева. Възпитаниците на двете училища сметнаха, че така ще е най-добре – събраните средства от децата на Несебър, да бъдат в помощ за децата на Несебър.

Тъй като 2010, беше обявена за година на Екологията в община Несебър, Коледният благотворителен базар също премина под това мото. Учениците с радост приеха тази идея и изработиха своите произведения със събрани лично от тях Еко материали. Освен в тази, те се включиха и във всички останали инициативи, свързани с този приоритетен отрасъл, които община Несебър организира през изминалата година.


.
Публикувана на 15 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017