Архив новини Община Несебър

Дама оглави класацията на 10-те най-добри спортисти за 2010 в Несебър
Михаела Никова от клуб “Бушидо” е спортист N 1 за 2010 г. в община Несебър. Тя бе избрана от спортни деятели и журналисти, събирайки 154 т. Михаела оглави класацията на 10-те най-добри спортисти в община Несебър заради своите забележителни постижения, а именно- трети места на Световните първенства в “Кумите” и “Ката” и дублирайки класирането си и в двата класа “Кумите” и “Ката” на европейски първенства.

Второто място зае Димитър Вангелов от “Несебър яхт клуб” със 136 т. За него бе отчетено,че е национален шампион за младежи и мъже в клас “Фин”, като в същия клас е и балкански шампион.

Трети в класацията на 10-те най-добри спортисти в община Несебър се нареди Андрей Русев, също от клуб “Бушидо”със 117 т. Неговите точки са заради класирането му на първо място в националните първенства по “Кумите” и “Ката”, а също така и в състезанията за национална купа “Торнадо” и купа “Пловдив”.

Със 104 т. на четвърто място е Росен Тончев от “Несебър мото”, класирал се втори в националния шампионат и заел трети места за Европейската купа и Източноевропейския шампионат.

На пето място с 91 т. на пето място е Йоан Колев” от “Яхт сърф клуб”, заел първи места в Балканското първенство за мъже и в националните шампионати в клас “RS:X”,”Рейсборд” и “Фънборд”.

Спас Гюров от колоездачен клуб “Несебър” зае шестото място със 76 т. благодарение на своето класиране на второ място в международния турнир в Белгия и трето място в Холандия.

Седма е Карина Вангелова със 70 т., заела първите места в националния шампионат, купа “България” и регата “София” за жени в клас “Лазер радиал”.

На осмо място с 35 т. е Никола Янев от клуб “Бушидо”, достигнал второ място за Европейската купа и заел първите места в националното първенство, а също така и за купа “Пловдив”.
С по 32 т. девети и десети в класацията са хандбалистът Боян Костов и Станислав Заралиев от колоездачен клуб “Несебър”.


.
Публикувана на 09 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017