Архив новини Община Несебър

10 ВЪПРОСА И ОТГОВОРА ЗА УЛИЦИТЕ В КВ. ЧЕРНО МОРЕ

Относно исканията на жителите на кв. „Черно море”, община Несебър предоставя на тяхно внимание и на вниманието на всички заинтересувани лица отговорите:

На първият въпрос „Каква е конкретната причина десет месеца след като обявихте, че започва изграждането на улиците в кв. „Черно море”, да няма положен и един сантиметър асфалт?” прилагаме материал, публикуван на официалния сайт още в края на миналия месец със заглавие ”Предстои изграждане на улиците в ж.к. „Черно море” в Несебър”:

Община Несебър уведомява всички заинтересувани лица, че е предприела всички необходими действия, съобразно Закона за обществените поръчки, за избор на изпълнител за изграждане на улиците в ж.к. „Черно море”. Сред приоритетите на община Несебър е изграждането на улична мрежа в най-новия квартал на града, тъй като това е крайно наложащо и цели подобряване на жизнения стандарт в комплекса.

Забавянето на асфалтирането на улиците бе поради прекратена предходна процедура по причини независещи от местната администрация. Одобрени проекти за уличната мрежа има, както и заделени средства от бюджета за изграждане на улиците в най-новия квартал на града, съобразно всички необходими нормативни изисквания и съгласно законовите разпоредби. Община Несебър ще разчита всички живущи в ж.к. „Черно море” да проявят разбиране и толерантност, да не се поддават на провокации и слухове, а да бъдат сигурни, че поетият ангажимент ще бъде изпълнен.

По отношение на втория въпрос– „Има ли преведен аванс на фирмата, с която община Несебър е сключила договор за изграждане на улиците в кв. „Черно море” в края на месец юни тази година? Ако отговорът е положителен- каква е сумата?”, отговорът е, че община Несебър не е превела аванс на фирмата.

На третото и четвъртото искане, които се отнасят до настояване за предприемане на спешни мерки за изграждане на улично осветление, улици и тротоари на територията на кв. „Черно море”, както и „да се ангажирате като определите конкретни срокове за изпълнение”, община Несебър уверява своите граждани, че има изготвени проекти и разполага със строителни разрешения за уличното осветление, както и за улиците и тротоарите, но конкретни дати не могат да бъдат посочени, защото общинска администрация е длъжна да се съобрази и да действа, съобразно Закона за обществените поръчки.
Във връзка с петото искане, което гласи: „Настояваме да се предприемат незабавни мерки за опазване на обществения ред и нашето имущество в кв. „Черно море”, отговаряме, че полицията периодично извършва проверки за спазване на обществения ред и реагира адекватно на ситуацията с цел гражданите да се чувстват сигурни и защитени.

Община Несебър препоръчва на гражданите всички сигнали и въпроси от компетенцията на полицията като например искането за „периодични проверки с цел превенция срещу самонастаняването в колиби и палаткови лагери от скитащи роми”, да отправят именно към органите на реда, които своевременно ще предприемат мерки спрямо конкретната ситуация.

Относно настояването през 2011 година да започне изграждане на детска градина на територията на кв. „Черно море”, съобщаваме на заинтересуваните граждани, че община Несебър, в лицето на кмета г-н Николай Димитров, е уведомила представители от Инициативния комитет, че в момента се изготвя проектът за детското заведение в най-новия квартал на Несебър, както и че ще бъдат предвидени средства за неговото изграждане.

В отговор на настояването в общинската автобусна схема да бъде включен и ж.к. „Черно море” уведомяваме гражданите, че дирекция „Транспорт” в община Несебър съвместно със “Слънчев бряг – Автотранспорт 2000” АД са определили местата за спирки на автобусните линии в новия квартал, за което представителите на Инициативния комитет са били уведомени своевременно от община Несебър.
На последното искане, касаещо подобряване организацията на сметоизвозването и сметосъбирането в ж.к. „Черно море” заявяваме, че уважаваме исканията на гражданите, но подчертаваме, че процесът трябва да е двупосочен. Така, както общината полага усилия гражданите да живеят по-добре, така и те трябва да спазват задълженията си към общината. Няма как да бъде подобрена тази услуга, за която се настоява, когато само около 20% от живущите в кв. „Черно море” са декларирали имотите си в община Несебър, а останалите граждани, сред които и представители на Инициативния комитет, все още не са.

Всички добросъвестни граждани, които са си платили данъците и са представили съответния документ в БКС, имат контейнери за отпадъци, докато голяма част от техните съседи в кв. „Черно море”, които не са декларират имотите си, също изхвърлят боклука си, но в чужди контейнери. С действията си недобросъвестните граждани определено не спомагат за подобряване на услугата.

Община Несебър призовава жителите в ж.к. „Черно море” да декларират имотите си, за да допринесат за последващите положителни промени по отношение на сметоизвозването и сметосъбирането в най-новия квартал на града.


.
Публикувана на 08 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017