Архив новини Община Несебър

200 първокласници посетиха археологическия музей в Несебър
Поводът е вписването на града в ЮНЕСКОЗа Несебър и неговите жители 8-ми декември е специална дата – на този ден преди 27 години градът е включен в Списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. През тази година общината отбелязва важната дата с една инициатива, насочена към малките жители – към първокласниците. Почти двеста деца днес преживяха магията на първата си среща с Музея – мястото, което съхранява хилядолетното културно-историческо наследство на старинния град. Организирани по групи, любознателните първолаци от СОУ „Любен Каравелов” и основните училища в Равда, Гюльовца, Кошарица, Св. Влас и Оризаре, придружени от своите класни ръководители, а учениците от град Св. Влас – и от директора на училището господин Ивайло Томов, децата посетиха музей „Старинен Несебър”.
С жив интерес всички изгледаха филма „Снимка за спомен”, посветен на вписването на Несебър в Списъка на световното културно наследство, и водени от екскурзоводите, разгледаха експозицията на музея. С тази инициатива община Несебър цели още от ранна възраст да изгради у подрастващите, заедно с националното самочувствие, и достойнството на граждани на един уникален град, какъвто е Несебър.
Посещението в музея завърши със снимка за спомен пред емблемата на ЮНЕСКО, която община Несебър ще подари на всяко от децата.

Днешното вълнуващо докосване на учениците до културно-историческото наследство на родния им край е част от дълбоката връзка между града и неговите граждани – тази връзка, която подхранва обичта към града и мотивацията ни да го пазим и развиваме в бъдеще.

Публикувана на 08 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017