Архив новини Община Несебър

ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ОБЗОР ОТБЕЛЯЗАХА СВОЯ ПРАЗНИК


Членовете на сдружението на хората с увреждания в гр. Обзор, се събраха на трети декември и почетоха своя празник. За да ги уважат и поздравят, тържеството посетиха кметът на община Несебър Николай Димитров, зам.-кметът по „Здравеопазване и социални дейности” Красимира Тодорова, кметът на гр. Обзор Кирил Стоянов и служители от общинска Администрация.
Николай Димитров поздрави всички присъстващи с празника и пожела на тях и семействата им весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници. Кметът подчерта, че общината ще продължава, както до сега, да отделяла средства за облекчаване ежедневието и нуждите на хората с увреждания и да се грижи за тяхната по-добра социална реализация.
Стана хубава традиция всяка година представители на община Несебър да посещават и поздравяват хората с увреждания в гр. Обзор, както и да подаряват подаръци за техния празник. Тази година, кметът Николай Димитров поднесе на дружеството телевизор с вградено DVD. Миналата година те получиха клубно помещение оборудвано с климатик, а през 2008 г. подаръкът за хората с увреждания беше стерео уредба.
От своя страна, председателят на сдружението Цанка Георгиева, благодари на присъстващите за това, че са ги уважили в техния ден, както и за хубавите подаръци. Тя също поздрави всички членове на дружеството и даде отчет за свършената работа през изминалата година.
Международният ден на хората с увреждания 3 декември, е обявен през 1992г. от Генералната асамблея на ООН.

Публикувана на 05 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017