Архив новини Община Несебър

По време на визита в община Несебър израелският посланик прогнозира:
Ще се увеличат туристите от моята страна в България„Несебър е едно чудесно място и аз съм изключително очарован от уникалността на града Ви, който много пъти съм посещавал. Вашата култура е различна от нашата, но е изключително интересна”, бяха първите думи на израелският посланик Н. Пр. Ноах Гал Гендлер по време на визита при кмета на Несебър Николай Димитров днес. Сред акцентите в разговора им бяха туризмът и посещаемостта на региона от израелски туристи, както и възможностите за инвестиции.

Градоначалникът разказа, че община Несебър се старае да създаде приятни и безопасни условия за престоя и почивката на всички свои посетители. В тази връзка той спомена, че всяка година се провежда традиционна среща с туроператори, полиция и представители на дипломатическите мисии на основно представените туристически общности на територията на общината преди началото на сезона, на която освен новостите, се обсъжда и сигурността на туристите през лятото. Кметът Николай Димитров разказа още, че към настоящия момент, а и през целия летен сезон, община Несебър е посещавана и от израелски туристи. От своя страна Н. Пр. Ноах Гал Гендлер сподели, че вероятно около 150 хиляди негови съграждани ще посетят България през тази година. Освен това посланикът разкри, че: „около 500 хиляди туристи от Израел търсят нова дестинация за почивка, а това ни дава основание да смятаме, че може да удвоим тази цифра от 150 хиляди”. Именно това увеличение на туристи ще бъде и тема на разговора днес следобед между посланика на Израел с туроператори от Несебърския регион и представители на Бургаската туристическа камара.
Посланикът не пропусна да подчертае, че България и Израел поддържат прекрасни отношения помежду си, а двете страни си разменят визити на високо ниво.

В разговора между госта и кмета не бяха отминати и възможностите за капиталовложения на територията на Несебър. По отношение на инвеститорския интерес, градоначалникът сподели, че общинска администрация се стреми да помага и да оказва съдействие, което се прие с видимо задоволство от госта.

Към финала на визитата, кметът изрази мнението, че: „днешната ни среща е ползотворна основа за развитие и сътрудничество в областта на туризма”.

Книга, която обяснява чудото на израелската технология, подари посланикът на своя домакин, а градоначалникът върна жеста, като поднесе книга за Несебър, разказваща за историята, културата и за уникалността на града на ЮНЕСКО. „По всяко време сте добре дошли и с каквото можем ще помогнем на гражданите на Вашата страна, както и на Вашите инвеститори”, каза кметът. „Ние можем да помогнем много на България и в много аспекти можем да си сътрудничим”, отговори от своя страна гостът.
Публикувана на 01 Sep 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017