Архив новини Община Несебър

Поп-рок фест събра таланти в Несебър


28 банди забиха на амфитеатъра в стария град
Две първи и две втори места отсъди журито при групите

Две първи и две втори места при групите отсъди журито на четиринадесетото издание на Поп –рок феста, който традиционно събира млади надежди и таланти в Несебър. Бандите “RESPONSE” и “HANGOVER” изпъкнаха сред останалите участници, грабнаха сърцата на публиката и съдиите, и си поделиха върха. На второто, също много оспорвано място, се наредиха групите „СТЕТСЪН” и “HANGAR 42”. В челната тройка, на почетното трето място, бе избрана бандата „СТОКХОЛМ”. С не леката задача - да отсява най-добрите сред добрите в три поредни дни, имаше жури в състав: Веселин Тодоров (директор на музикална къща „Фактор”), Мая Райкова, (продуцент в БНР), и Иван Лечев (китарист на „ФСБ”). Всъщност одобрителните възгласи и бурни аплодисменти на публиката след обяваване на всеки един приз в класирането, бяха в синхрон с преценката на журито, което раздаде и още призове.

Сред наградите бяха и тези за дебют на фестивала, които заслужено отидоха при Георги Милтиядов и Флория Цанкова, а отличие за най-добра авторска композиция получи Адриан Гугов, група „VIPERFISH”. GRAND PRIX на фестивала спечели харизматичната Лорън Марч, която записа и още едно постижение в биографията си - тя ще участва като солист на концерт на Биг Бенда на БНР. Награди от музикална къща „Фактор” получиха Ивана Пенчева и Данаил Чуков, а специалната награда на читалище „Яна Лъскова” зарадва група „ШОКОЛАД”.

Фестивалът се организира от НЧ”Яна Лъскова – 1905” и е под патронажа на кмета на Несебър. Форумът бе официално открит в петък от зам.-кмета Иван Гургов, който приветства участниците и им пожела успех в конкурсната част. След това - в няколко поредни дни, своят талант и способности показаха 28 банди, 2 дуета, 2 вокални групи и 23 индивидуални изпълнители.

Три дена музикалната емоция владя града на ЮНЕСКО, като любовта към поп-рока събра на едно място - на амфитеатъра, множество участници, жители и гости на града. Макар и за кратко стария Несебър се превърна в храм на рока и даде възможност и сцена за изява на изгряващи млади музиканти и изпълнители. И тази година фестивалът имаше за цел да популяризира новата авторска песен, а чрез универсалния език на музиката да създаде онази неповторима атмосфера на творческа изява на младите хора, която да ги стимулира за активно участие в създаването на специфичен музикален продукт.

XIV НАЦИОНАЛЕН ПОП-РОК ФЕСТ – НЕСЕБЪР 2010 ПРОТОКОЛ N1 / 29.08.2010 г. - КЛАСИРАНЕ


.
Публикувана на 30 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017