Архив новини Община Несебър

Детските градини и училищата в община Несебър посрещат новата учебна година напълно подготвени


220 първокласници ще влязат в класните стаи наесен

Училищата и детските градини в община Несебър ще посрещнат новата учебна година напълно подготвени. Това се отнася, както до материално-техническата база, така и по отношение на организационната им дейност. Вече са приключили или до броени дни приключват ремонтните дейности – подмяна на врати, боядисване, облагородяване на училищните дворове. Освен тези текущи ремонти, в ОУ „Г. С. Раковски” – Оризаре, подменят и част от обзавеждането на класните стаи, в ОУ „Васил Левски” – Тънково, се ремонтират канализацията, покрива и котелното и се прави изолация, ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – Обзор, е с обновен и укрепен покрив. В най-голямото училище в общината – СОУ „Любен Каравелов”, са обновени част от санитарните възли и ВиК системата, а до началото на учебните занятия ще завърши и реконструкцията на спортните площадки.

На своята юлска сесия Общинският съвет утвърди мрежата на учебните и детски заведения и обслужващи звена в община Несебър за учебната 2010/ 2011 година. На територията на общината функционират 9 училища – 1 средно общообразователно училище, 1 професионална гимназия по туризъм и 7 основни училища; 10 детски градини – 5 обединени детски заведения и 5 целодневни детски градини, както и 1 общински детски комплекс, в които се обучават и възпитават близо три хиляди деца и ученици. 220 първокласници ще влязат в класните стаи през есента.

От месец септември стартира и специализиран сайт „Образование Несебър”, който предлага пълна информация, актуални новини и съобщения за организацията и дейността на училищата и детските градини в община Несебър..
Публикувана на 26 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017