Архив новини Община Несебър

Състезание по приложно колоездене и пътна безопасност в Равда


Деца от Националния детски комплекс - Равда, малчугани- почиващи в селището и местни жители се събраха пред кметството вчера следобед. Поводът бе демонстрационно състезание по приложно колоездене и пътна безопасност. Проявата бе в рамките на инициативата „Безопасност на пътя за децата”, която се организира от Настоятелството на 14 СОУ „Професор д-р Асен Златаров” -София, съвместно с Автомобилен клуб „Север” и с подкрепата на община Несебър. Идеята бе да се обърне внимание на опазването живота и здравето на децата на пътя, да се подобрят знанията на подрастващите млади хора относно правилата за движение.

Малко преди старта на състезанието Янаки Стоянов, зам.- кмет „Общински ред, спорт и младежки дейности", отправи приветствие от името на кмета на Несебър Николай Димитров. В словото си г-н Стоянов се обърна специално към децата с думите: „помнете и спазвайте стриктно правилата за движение по пътищата, винаги се оглеждайте, когато пресичате улицата, внимавайте, когато сте с велосипедите си, бъдете разумни, когато сте на пътя.” Зам.-кметът призова родителите да направят всичко възможно децата им да бъдат информирани, отговорни и внимателни на пътя. Той подчерта, че съветите на по-възрастните ще допринесат за развитието на правилната детска култура и поведение на пътя.
Всеки имаше възможност да се включи в инициативата, чиято цел бе да се алармира обществеността от различни възрасти, че спазването на правилата на пътя е от особена важност за подрастващите. За децата основния интерес бе състезанието, в което те показаха своите умения по управление на велосипед, знания по безопасност на движението и техническо владеене на велосипеда. По-възрастните наблегнаха на листовки с различни казуси и реални ситуации на пътя. За радост на участниците - местни деца и малчугани от различни краища на България, организаторите бяха осигурили лакомства и поощрителни награди.

Приложното колоездене, което оформя определени навици и поведение на пътя, се вписва в най-новата общинска идея „Зелен Несебър”. Спортуването като цяло е в синхрон с екополитиката на общината, а грижата за подрастващото поколение е един от приоритетите в работата на общинска администрация. Само преди дни – на празника на града на ЮНЕСКО бе открита нова спортна площадка, както и нови тренировъчни игрища- все придобивки, стимулиращи спортните занимания сред природата.

.
Публикувана на 19 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017