Архив новини Община Несебър

Кметът на Несебър събра на закуска доброволците от празника на града


Специален жест на внимание и благодарност към доброволците, които помагаха активно празникът на Несебър да премине под знака на приятните емоции, бе закуската тази сутрин, организирана от кмета на града Николай Димитров. 15 август събра над 20 000 души, които се веселяха, забавляваха и бяха част от множеството прояви, разпръснати из целия полуостров. За комфорта и безоблачното настроение на всички, усилия вложиха именно доброволците. Ето защо днес градоначалникът им благодари за отличното протичане на празника - организирано, стегнато и с необходимата доза настроение.

„Според социологически проучвания доброволчеството в България като явление на гражданско поведение и инициативност не е широко разпространено. Много малко са хората, които се ангажират в различни доброволчески кампании. Това обаче не важи за жителите на Несебър. 15 август доказва, че местната общност може да бъде обединена и съпричастна с празника. Именно заради вашата инициативност денят на Несебър се случи по възможно най-добрият начин”, сподели кметът и покани всички, взели дейно участие в организацията – деца, учители, еколози, културни дейци, художници, представители на РУП- Несебър, ПСБ – Несебър и др., за обща снимка.

Денят на Несебър премина без инциденти - еуфористично, магнетично, екологично, под мотото „Аз обичам Зелен Несебър” и достави глътка романтика, празничност, свежо настроение и изкуство на шест сцени на жители и гости на града на ЮНЕСКО.
.
Публикувана на 18 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017