Архив новини Община Несебър

Несебър избра своята кралица


Красавицата ще поддържа екологичния имидж на града

Вечерта преди 15 август ще се помни дълго, защото Несебър избра своята кралица. Красиво събитие превърна амфитеатъра в стария град в интернационална сцена на радост и емоция, където всички кандидатки за титлата имаха възможност да изявят своя талант и потенциал. За втора поредна година Община Несебър организира конкурс за красота наречен “Кралица Несебър”. Измежду многото хубавици журито имаше нелеката задача да отличи най-красивата дама и нейните подгласнички.
Кандидатките за короната първо се представиха пред публиката, след това дефилираха в спортно облекло, символизиращо съпричастността към идеята за Зелен Несебър, а в последния, трети кръг, блеснаха в красиви вечерни тоалети. Перфектната организация, превърна състезанието в истински спектакъл, като в паузите между кръговете, публиката аплодираше горещо музикални изпълнения на айдъла Митко Атанасов.

Кулминацията на програмата, разбира се, бе изборът на кралицата. За втора подгласничка журито- все дами от Несебър, избра Силвия Атанасова на 18 г. от с. Оризаре, а Ренета Керчева на 15 г. от Несебър стана първа подгласничка. Титлата „Кралица Несебър” 2010 спечели Адриана Ангелова на 15 години. Красавицата, която е родом от Несебър, ще бъде натоварена с мисията да поддържа екологичния имидж на града.

В конкурса взеха участие момичета между 14 и 25 години, родените и свързани с града на ЮНЕСКО. Носителката на титлата „Кралица Несебър 2010” ще участва активно в проявите, включени в програмата на общината за популяризиране на дейностите за устойчиво развитие в контекста на проекта „Зелен Несебър” – популяризиране на зелени политики, приложими на местно равнище от гражданите и гостите на града, запознаване с добри практики за управление на отпадъците и тяхното регенериране, участие в кампании, свързани с глобални инициативи за устойчиво развитие.

Всъщност вторият ден от празниците на Несебър започна с вечерна литургия и продължи с литийно шестие по улиците на стария град. Малко преди дългоочаквания конкурс на крепостните стени музикалните изпълнения на духов оркестър от гр. Рибник, Полша, събра множество жители и гости на Несебър. Усмихнати хора от различни държави стекли се на входа на древния град, напук на жегата, аплодираха чуждестранните изпълнители и запечатваха със своите фотоапарати празничната проява. Светкавиците на камерите се увеличиха при появата и изпълненията на мажоретен състав от Полша, които поднесоха букет от елегантни танци.

Концертът на духовия оркестър от Полша бе увертюра към предстоящите музикални и танцови изпълнения на 15-и, когато полуостровът ще се превърне в една голяма сцена, изпълнена с множество прояви, подходящи за всеки вкус.
.
Публикувана на 15 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017