Архив новини Община Несебър

Община Несебър, „Слънчев бряг”АД, БХРА, СНЦ „Съюз на собствениците - Сл.бряг”, НЕК и ЕСО призовават:
Използвайте разумно електроенергията между – 18,45 до 21,40 часа

Поради нарасналото потребление на електроенергия в района на Бургас, свързано със завишеното застрояване и включването на нови потребители в eлектрическата мрежа, както и незаконното присъединените обекти, съчетано и с изключително високите температури, незапомнени от 100 години, се стигна до екстремно високи товари на електроенергийната система в последните дни, което я поставя пред сериозни изпитания.

Община Несебър,”Слънчев бряг”АД, БХРА, СНЦ „Съюз на собствениците - Сл.бряг”, НЕК и ЕСО призовават всички граждани и гости към разумно използване на електроенергията в часовия пояс около – 18,45 до 21,40 часа в дните с високи температури.
Имаме уверението на електроенергийните компании, че се прави всичко необходимо, за да се сведат до минимум прекъсванията в електрозахранването. Надяваме се, че с общи усилия ще успеем да преодолеем тежкия период, поставил на изпитание, както електроенергийната система по Черноморието, така и жителите, хотелиерите и гостите на община Несебър.

Имаме уверението на електроенергийните фирми, че за следващия туристически сезон ще бъдат взети всички мерки, за да не се стига до подобна ситуация. Работи се в дългосрочен план за изграждане на електроенергийна инфраструктура, която да реши глобално проблема с електроснабдяването в региона. В това ни увериха лично от ръководството на НЕК и Електроенергийния системен оператор (ЕСО)..
Публикувана на 14 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017