Архив новини Община Несебър

„Промени себе си, дай пример, спаси природата!” е най-новият проект на община Несебър


Местната институция ще въведе разделно събиране на батерии и акумулатори

Един ден остава до празника на Несебър, като акцентът в големия ден тази година ще бъде върху екологията, която е приоритетна политика за 2010 за всички общински структури. Целият 15 август ще премине под мотото „Аз обичам зелен Несебър” - инициатива на общината, чиято идея е фокусът на внимание да бъде към чистата природа, чистото море и плажове. Целта е отговорното отношение към природата да стане начин на мислене, действие и начин на живот. Ето защо местната институция призовава своите граждани и гости за повече активност и съпричастност в инициативата за опазване на околната среда, имайки предвид, че на територията на общината има разположени съдове за разделно събиране на отпадъци хартия, пластмаса и стъкло.

В самия празничен ден до шатрите, разположени на северния крайбрежен булевард и в началото на стария град, ще бъдат поставени специално избрани съдове за разделно събиране на отпадъци. По този начин се цели да бъдат ангажирани и приобщени всички граждани и гости към всеобщата идея за съхраняване на нашата природа.

Най – страшният замърсител на околната среда са батериите и съдържащите се в тях тежки метали, които оказват вредно въздействие върху нея, когато се изхвърлят в общите контейнери за отпадъци. Затова община Несебър има намерение да въведе система за разделно събиране на батерии и акумулатори. Идеята е да бъде решен проблемът с производствените токсини, които не трябва да бъдат изхвърляни като битов отпадък. Тази инициатива стартира с празника на града, като в шатрите за гости ще се поставят специално обозначени съдове за разделно събиране на негодни за употреба батерии, които след това ще бъдат предоставени на детските градини в Несебър. По този начин общината поставя началото на проекта „Промени себе си, дай пример, спаси природата!”, като се обръща към своите най – малки граждани - децата, за свой партньор в борбата срещу замърсяването на околната среда.

Публикувана на 13 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017