Архив новини Община Несебър

Лесни движения на тялото събуждат творческите силиВсяка сутрин уроци по дуоника и чаткалина на северния крайбрежен булевард

Всяка сутрин между 6.30 и 7.30 часа почитателите на здравословния живот могат да се включат към организирани от община Несебър занимания по дуоника и чаткалина на северния крайбрежен булевард. Димитър Кръстев – създател на двете съвременни български системи за психо-физическо развитие и житейски успех, ръководи уроците. Чрез приятни занимания с тялото, сътрудничество, танц, ритъм и музика желаещите ще събудят творческите си сили и ще си осигурят свежа доза добро настроение.

Общото и при дуониката и чаткалината е фактът, че за да се изпълнят е необходимо заниманията да са по двойки, т.е. партньорството и сътрудничеството между хората е задължително условия за практикуването им. Димитър Кръстев първо изобретява чаткалината - уникална танцова технология, а по-късно създава дуониката- изкуството на партньорството чрез физически упражнения.

Втората система е фитнес ориентирана и носи резултати като гъвкавост, координация на движенията, сила, издръжливост, баланс. В същото време чрез нея се „събужда” духът на сътрудничеството с партньора. При чаткалина, освен сътрудничество, има и още един важен момент - творчество. Много скоро, след заниманията, двамата партньори могат да творят сами хореографски композиции на избрани от мелодии. Димитър Кръстев създава двете системи в резултат на дългогодишен опит в различни сфери на познанието – философия, психология, бойни изкуства, пантомима, състезателни танци и лечебни масажи.

.
Публикувана на 10 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017