Архив новини Община Несебър

Празник на дълголетието в Кошарица


Само броени дни преди големия ден на Несебър, утре общината организира за първи път Празник на дълголетието в с. Кошарица, който ще премине под мотото „Животът е хубав”. Началото на събитието е от 11 часа пред вековното, 130-годишно, дърво в центъра на селището.

Там, на импровизирана сцена, ще присъства и бай Ради, който утре закръгля точно 100 години. Дълголетникът е жител на селото, радва се на добро здраве, занимава се още със земеделие и е сладкодумен разказвач на истории. На рождения си ден бай Ради ще разкаже някои интересни моменти от живота си, ще разкрие своята рецепта за дълголетие и ще даде някои съвети на младите.

„Празникът на дълголетието” е поредното доказателство, че най-важни и най-ценни за община Несебър са нейните жители и отговорност на институцията е да полага максимално усилия, за да се чувстват и да живеят те добре. Местната институция е една от малкото общини, чиято политика е социално ориентирана.
С утрешната проява се слага началото на Зелената седмица в община Несебър, чиято кулминация ще бъде на 15 август - празника на града. В целия формат на големия ден на града на ЮНЕСКО ще бъдат заложени еко акценти, преплетени с важни послания. Сред новостите в програмата на тазгодишния празник ще бъдат парад на ветрилата, грандиозен спектакъл - собствен продукт, тематични партита, а мотото под което ще премине събитието е „Аз обичам зелен Несебър”.
.
Публикувана на 08 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017