Архив новини Община Несебър

Романтични сватбени фотографии –увертюра към празника на НесебърОстават 8 дни до празника на Несебър -15 август, когато градът на ЮНЕСКО се превръща в една голяма културна сцена и към малкия полуостров се стичат множество жители и туристи. В перлата на морските ни курорти и тази година денят на Несебър ще бъде наситен с висок емоционален заряд.

Романтична увертюра към 15 август е изложбата от великолепните сватбени фотографии на известният фотограф Влади Балевски, която е подредена около църква "Св. Йоан Алитургетус" привечер. Под открито небе и облегнати на стените на храма, майсторските фотоси ,излъчващи романтизмът и откровената обич, спират погледите на посетителите на музейния обект. Сватбените снимки ще върнат тези, които отдавна са минали под венчилото назад във времето и спомените, ще размечтаят бъдещи младоженци и ще погъделичкат въображението им, въобще ще внесат доза свежо настроение сред културата и историята на древния град.
Тези и още фотографски шедьоври от изкуството на Влади Балевски ще красят провлака точно в деня на Несебър. Тогава тънката ивица, свързваща новия със стария град, ще се превърне в роматична сватбена разходка и вдъхновено начало към останалите културни прояви на празнуващ Несебър. Идеята на сватбената фотография за хора с отношение, дело на Балевски, е да се покажа красотата на тържествената церемония, да се наблегне на детайлите, скрити за очите на другите. Миниатюрните, но красноречиви елементи - акцентите в облеклото, влюбеният поглед, са само малка част, която не убягва на фотографския усет и е запечатана на снимка.

Несебър е град, вдъхновяващ със своята природа, романтика, история и култура. Уникалното съчетание и хармония между тези отделни елементи дава възможност на управата на града, използвайки неговите предимства и достойнства, да развива както традиционен, така и културен, религиозен, спортен туризъм, а напоследък най-новата идея е да се развива и сватбен туризъм. Есента е сезонът, който местните предпочитат за вричане във вярност.Това е моментът, в който силният туристически сезон е отминал, слънцето все още гали с топлината си земята, шумът от потокът посетители на древния град е намалял и градът свети в есенно очарование. Това е и сезонът, в който гостите на града, търсещи най-вече друг, по-романтичен и уединен в своята непреходна красота Несебър, могат да изрекат своя обет за вярност на морския бряг. В този смисъл празничният 15 август ще даде достатъчно възможности за вдъхновение за организиране, провеждане и запечатване в спомените на един такъв важен момент от живота на човека, какъвто е сватбата.
.
Публикувана на 06 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017