Архив новини Община Несебър

Испански хор вдигна публиката в Несебър на крака с песни на българскиИспанският хор „Орфео Вигата”, гостуващ за първи път на несебърска сцена, вдигна на крака жителите и гостите на града, които присъстваха на концерта им вчера, с песни на чист български език. Специален жест към публика бяха народната песен „Тудоро, Тудорке” и „Де е България” по текст на Иван Вазов. След възторжените възгласи и продължителните аплаузи, гостите избраха за финал на великолепния концерт „Многая лета”.
В репертоара на хористите бяха включени песни от испанския Ренесанс, написани от известните автори - испанския композитор Жуан дел Ен Сина и каталунския музикант Матео Флетча, както и хармонизирани народни песни като „Котката и гърнето” от Атони Мирал Пеш, „Планината на Каниго” от Енрик Морера, „Бащата няма нос” от Балтасар Бибилони.

В края на събитието Ели Кирилова, зам. кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество”, благодари на артистите за прекрасните изпълнения и ги покани отново да бъдат част от културния облик на Несебър по Коледа.

Концертът, включен в културната програма на община Несебър, бе посветен на 100 годишните приятелски отношение между България и Испания и даде възможност, чрез изпълнението на „Орфео Вигата”, публиката да се запознае с испанското и каталунското музикално наследство.


.
Публикувана на 04 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017