Архив новини Община Несебър

Московски духов оркестър отново гостува в НесебърЗа втори път гражданите и гостите на град Несебър ще имат удоволствието да чуят изпълненията на духовия оркестър на Московския музикален кадетски корпус на 1 август (неделя) на амфитеатъра от 19 часа. Миналата година децата свириха парадно на пешеходната алея, свързваща стария и новия град.
И това лято концертът в старинния град се организира с изключителното съдействие на община Несебър.

Московския музикален кадетски корпус е уникално по рода си средно общообразователно училище в Москва, създадено през 2003г. с решение на правителството. В момента там се обучават 370 момчета от 5 до 11 клас, на възраст от 10 до 17 години. Програмата на обучение на кадетите включва общообразователни предмети, задълбочено изучаване на чужди езици и информационни технологии, специализирано музикално образование, бални танци, етикет, шахмат. В училището са създадени три духови оркестра, в различна възрастова група, които нямат до момента аналог в Русия.

Възпитаниците на Московския Кадетски Музикален Корпус са откривали културната програма на Дните на Русия, деня на „Газпром” на световното изложение ЕКСПО 2005 в Япония, изявявали са се с гастроли в много градове в Италия, България, Беларусия, представяли са Русия на XXII -я Международен фестивал на военните духови оркестри във Франция. Репертоарът им е изключително богат и разнообразен – от класически и съвременни произведения на руски и чужди автори, през народни руски мелодии, до филмова и тържествена музика.

Изявите пред българска публика в предходни години на този изключително красив и атрактивен младежки оркестър са предизвиквали възхищение и радост сред публиката.
Кадетите и тази година са гости в Международния детски санаторно-оздравителен комплекс Камчия, южно от Варна, в к.к. Камчия. Руски деца почиват там от няколко години, но от 2008 година се изпълнява амбициозна инвестиционна програма, която предвижда до 2011 година да се изгради творческа, спортна и хотелска база за отдих на 1200 човека едновременно.


.
Публикувана на 30 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017