Архив новини Община Несебър

Морски празник в детска градина „Калина Малина”


Много традиционни празници и значими световни дни, като Деня на земята например, отбелязват възпитаниците на ОДЗ „Калина Малина” през годината. С изграждането на новия музикален салон обаче бе дадена възможност за нови допълнителни дейности и изяви на децата. Водени от мисълта, че не може да живеем в морски град, без да няма през годината празник, посветен на синята шир, професионалистите, работещи в детското заведение, организираха първия по рода си празник, посветен именно на морето и неговите обитатели.

Детската проява, събрала родители, деца и възпитатели на едно място- в новия музикален салон, бе изпълнена с много забавни игри, стихове, песни, танци и гатанки. На красиво и тематично украсената сцена, като във весел калейдоскоп, в тържеството се „въртяха” герои като Рачо Капитана, Нептун и неговите две дъщери, моряци, кашалот... Тематични бяха и костюмите на участниците- деца от групите „Пчелица”, „Звездичка” и „Моряче”. На празника най-големи почитатели на децата - изпълнители бяха мъниците от група „Мечо Пух”, както и малчуганите от „Златна рибка”. В очакване на повелителя на морето – Нептун, близо час на сцената деца показваха знания, умения и талант.

Естествено сериозна подготовка от страна на професионалистите от ОДЗ „Калина Малина” предхожда това първо морско тържество. В заниманията седмици преди събитието децата са изработвали рисунки и малки пластики, посветени на синята шир, под вещите напътствия на своите първи учители. Съвместната им, добра работа, се оказва успешната формула за реализация на оригиналната идея за морското тържество.

От своя страна ръководството и целият състав, работещ в ОДЗ „Калина Малина”, изказват специални благодарности към родителите-дарители, със средствата на които бяха закупени видеокамера и фотоапарат, както и украсата в новия салон. Благодарение и на тяхната подкрепа, първите снимки и клип от морския празник вече са факт.
.
Публикувана на 28 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017