Архив новини Община Несебър

1600 участници показват талант и умения на фестивал в Несебър
Над 1600 изпълнители от България, Русия, Полша, Словения, Израел, Беларус и Турция вече показват своя талант и умения на Европейски шампионат по фолклор “EURO FOLK” 2010, който се провежда в Несебър. Днес изявите от фестивалната програма ще бъдат на амфитеатъра от 18 часа и ще радват жителите и гостите на града на ЮНЕСКО, които решат да бъдат част от фолклорните емоции.

Сред публиката във вчерашната проява по линия на шампионата по фолклор, която бе на сцената на живописния крайбрежен булевард на града, бе и израелският посланик у нас Н.Пр. Ноах Гал Гендлер. Освен че аплодира изявата на своите съграждани, той не пропусна да се срещне със съставите от Израел, участващи в международния форум. Събитието, което в няколко поредни дни има прояви в Несебър, стартира в края на работната седмица с тържествена церемония. На официално откриване на форума приветствия произнесоха Калоян Николов, директор на Европейския шампионат по фолклор, Дилян Николов, вицепрезидент на ЕАФФ (Европейска асоциация на фолклорните състави) и Ели Кирилова, зам.-кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество”. Малко преди началото на церемонията, пъстро и разноцветно дефиле на участниците премина през провлака на Несебър и улиците на стария град. Крайната цел на шествието бе амфитеатърът. Там, в първата вечер от шампионата публиката аплодира близо 450 изпълнители, които показаха характерни за своята страна фолклорни песни и танци.

На двете сцени - на северния крайбрежен булевард и на амфитеатъра се изявяват общо 74 състави от седем държави. Международното културно събитие ще радва жителите и гостите на Несебър до 18 юли.
.
Публикувана на 12 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017