Архив новини Община Несебър

Латино ритми в първото училище за танци


За първи път вчера в късния следобед крайбрежният булевард на Несебър се огласи от горещи латино ритмите, на които атрактивни танцьори от Танцова академия Бургас показваха стъпки от меренге, салса, бачата. Проявата бе организирана от община Несебър и представлява най-новия й културен продукт, наречен „Училище за танци”. В школата под открито небе всеки желаещ можеше да разучи латиностъпките, без ограничение във възрастта. Танците, характерни за южните и с гореща кръв народи, изпълниха пространството пред и на сцената на крайбрежния булевард с грациозни, предизвикателни и красиви движения.

Приятната лятна инициатива е под шапката на оригиналния общински проект за развитие на културния туризъм „Празнувай с нас!”, като идеята на училището за танци е хората в публиката не само да бъдат пасивна страна в събитието, а да имат възможност да се изявят и самите те да се включат в римите. Оригиналната проява зареди седящите и най-вече танцуващите зрители с приятни емоции и добро настроение, а повечето разхождащи се по крайбрежния булевард на Несебър запечатваха някои от най-интересните моменти от сценичното изкуство.

Училищата за танци, залегнали в юлската културна програма на община Несебър, определено ще внесат глътка свеж полъх в почивните летни дни. Следващата проява от същата инициатива ще е в края на работната седмица – на 9 юли (петък) от 18 часа отново на северния крайбрежен булевард. Тогава акцентът ще е върху наши популярни фолклорни танци за настроените патриотично гости и жители на Несебър. До края на месеца са предвидени още два дена за тази оригинална културна идея - 20 (вторник) и 23 (петък) юли.

.
Публикувана на 07 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017