Архив новини Община Несебър

Крайбрежният булевард се превръща в лятно училище за танциЗа първи път днес крайбрежният булевард на Несебър от място за разходки ще се превърне в гореща сцена на латино ритмите, благодарение на най-новия културен продукт на общината, наречен „Училище за танци”.
Приятната лятна инициатива е под шапката на оригиналния общински проект за развитие на културния туризъм „Празнувай с нас!”, като идеята на училището за танци е хората в публиката не само да бъдат пасивна страна в събитието, а да имат възможност да се изявят и самите те да се включат в римите. Така, че всеки желаещ да може да научи стъпките на популярни латино танци под вещите напътствия на специалистите от Танцова академия – Бургас.

Оригиналната проява, която започва днес от 18 часа на сцената на крайбрежния булевард, ще зареди публиката с приятни емоции и добро настроение, защото танцът е изкуство на освободеността, изкуство без граници, а изразните му средства и послания са универсални и разбираеми. Училищата за танци, залегнали в юлската културна програма на община Несебър, определено ще разнообразят почивните летни дни и ще поднесат наслада на ценителите на сценичните изкуства.

Следващата проява от същата инициатива ще е в края на работната седмица – на 9 юли от 18 часа отново на северния крайбрежен булевард. Тогава акцентът ще е върху наши популярни фолклорни танци за настроените патриотично гости и жители на Несебър.


.
Публикувана на 06 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017