Архив новини Община Несебър

Градоначалникът на Несебър бе преизбран за зам.-председател на АБЧОЧерноморските кметове искат специална оперативна програма

Общините – членки на Асоциацията на черноморските общини (АБЧО), се обединиха около идеята и ще настояват да бъде създадена нова оперативна програма, насочена основно към развитието на Черноморския регион, който е стратегически за икономиката на страната. Предложението бе на кмета на Бургас Димитър Николов. Ако това не е възможно, местните власти на градовете на брега на морето ще поискат в ОП "Регионално развитие" да се създаде целева подпрограма за развитие на Черноморското крайбрежие. Кметовете, обединени в АБЧО, решиха, че техен приоритет ще бъде лобирането на всички нива на властта за размразяването на автомагистрала "Черно море" и конкретно - включването на изграждането й в проект, който може да привлече европейско финансиране.

Това са част от основните приоритети, приети на заседание на Управителния съвет на АБЧО, проведено на 2 юли във Варна. Тогава бе избрано и ръководството на асоциацията за мандат 2010 - 2011. Председател на АБЧО остава кметът на Аксаково Атанас Стоилов. Негови заместници са градоначалник на Несебър Николай Димитров, който бе преизбран за поста, и кметът на Шабла Красимир Кръстев.


Българските черноморски общини са най-активните участници по усвояването на пари от еврофондовете, сподели по време на общото събрание на АБЧО министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, който също взе участие в заседанието. Той разкри, че черноморските общини са изпълнили или към момента реализират проекти за 300 млн. лв. Министърът по еврофондовете съобщи още, че с най-добри оценки са оперативните програми "Околна среда", "Административен капацитет" и "Развитие на човешките ресурси"..
Публикувана на 06 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017