Архив новини Община Несебър

Турнир по подводен риболов бе една от атракциите на Несебър през уикенда

Несебър за втора поредна година бе домакин на състезанието по подводен риболов за Купа „Месембрия”, трети кръг от националния шампионат Купа „България”. В древния град близо 80 участници се бореха за първото място през уикенда, но най-добър сред добрите бе Пламен Арабаджиев от клуб „Нафтекс” -Бургас. След близо 5 часа под водата, уловената от него риба се оказа най-много и той спечели състезанието. Янаки Стоянов, зам.кмет по „Общински ред, спорт и младежки дейности” връчи от името на община Несебър приза на победителя. На второ и трето място се класираха Валентин Люцканов и Антон Арабаджиев, съотборници на Пламен Арабаджиев в бургаския клуб. Специалната награда за най-голяма уловена риба взе Валентин Люцканов. Той хвана паламуд с внушителните размери 1165 грама.
За сигурността на състезателите по подводен риболов се грижеха 6 обезопасителни лодки. Множество туристи наблюдаваха с нескрит интерес и повишено внимание надпреварата, а някои от тях дори се снимаха за спомен със състезателите. Организатори на турнира са Спортен клуб по водни спортове „Месембрия” – Несебър и Община Несебър.
Общо 48 килограма риба бяха уловени от близо 80 участници в състезанието. В него се включиха повече от 10 отбора от цялата страна. Амбицията на организаторите е турнирът да стане традиционен и да привлича все повече любители на подводния риболов.
Публикувана на 05 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017