Архив новини Община Несебър

Обзор посрещна празника си с нова придобивка


За трети пореден път бе спазена традицията на празника на Обзор – Еньовден, да се открива нов обект в града. След като миналата година бе разширено ОДЗ „Обзорче”, вчера официално в същата сграда бе открита Детска млечна кухня. Събитие започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Йордан, а след това за всички присъстващи, възпитаници на детската градина бяха подготвили специален поздрав, изобилстващ от весели песнички и стихчета. След тях приветствие към събралите се деца, възпитатели, родители и гости произнесе кметът на община Несебър Николай Димитров, който сподели, че „след като миналата година разширихме ОДЗ „Обзорче” с новото крило и благодарение на него в детското заведение се откри подготвителна група с капацитет 30 деца, днес ще дадем старт и на Детската млечна кухня. Надявам се с тази нова придобивка да улесним всички родители в Обзор”. Г-н Димитров припомни, че с действията си общинска администрация, съвместно с ОбС - Несебър, освен, че са осигурили достатъчно брой места в детските градини в общината за 15 години напред, са вложили и усилия да създадат необходимите условия подрастващото поколение да расте и живее по-добре.
Кметът на Обзор Кирил Стоянов също честити новата придобивка, поздрави с празника жителите на града и благодари на община Несебър за оказаната подкрепата. След това той, заедно с кмета на община Несебър Николай Димитров и зам.-кмета по "Здравеопазване и социални дейности" Красимира Тодорова тържествено прерязаха лентата на Детската млечна кухня. Малко преди всички присъстващи да разгледат новия обект, си взеха еньовче за здраве.

Сред гостите на събитието от страна на община Несебър бяха Виктор Борисов, зам.кмет по "Правно обслужване и общинска собственост", и Лазар Япаджиев, зам. кмет по „Туризъм”, както и много родители и деца.

Празникът на Обзор продължи с ефектен парад на мажоретки и духов оркестър, които поднесоха много настроение на жителите и гостите на града. Крайната цел на атрактивното шествие, започнало от кметството, бе амфитеатърът на града. По традиция празничната програма бе открита с приветствия на кмета на Несебър Николай Димитров и кмета на Обзор Кирил Стоянов, а след тях на сцената се изявиха групата за хип-хоп „Денс Ейнджълс”, група за стари градски песни „Блян”, мажоретен състав, детския народен хор „Китчица”, фолклорна група „Българка” и други. Празничното събитие завърши с ефектна заря, която освети амфитеатъра, морето и небето над Обзор.


.
Публикувана на 25 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017